En ucuz otomobil Citroen Ami 100 kilometrede 8,25 TL yakıyor

Türkiye'nin en ucuz otomobili Citroen Ami ülkemizde satışa çıkmaya hazırlanıyor. Araç Türkiye'de de lansmanını yaptı. İki kişilik elektikli araç Ami için ehliyet ve MTV zorunluluğu bulunuyor. Citroen Ami'nin avrupa fiyatı da belli oldu. Ami’nin bataryası 220 volt prizle 3 saatte dolarken, 100 kilometrede ş-ise 8,25 lira yakarak toplu taşımaya bile rakip oldu.

GİRİŞ 13.12.2021 09:25 GÜNCELLEME 13.12.2021 09:26
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Citroen Ami, ülkemizde hızla artan araç fiyatlarına kıyasla herkesin araç sahibi olmasını kolaylaştıracak. 16 yaş ve üzeri herkesin kolaylık kullanabileceği Citroen Ami için B1 ehliyet  zorunlu tutuluyor. Binlerce kişinin alma hayali kurduğu araç Türkiye'de tanıtımını yaptı. Şimdi herkes Citroen Ami'nin Türkiye'de ne zaman satışa çıkacağını merak ediyor.

CİTROEN AMİ'NİN FİYATI KAÇ TL?

İç mekanı oldukça sade ve basit tasarlanan Ami, rahat ve kolay bir kullanım amaçlıyor. 5.5 kWh kapasiteli lityum iyon bataryasıyla menzili 70 kilometre. Ami, ev tipi prizlerde yalnızca 3 saatte şarj olabiliyor.

Aracın Avrupa satış fiyatı ise 7 bin euro seviyesinde. Citroen Ami'nin Türkiye'deki fiyatı ise henüz açıklanmadı.

CİTOREN AMİ'DE EHLİYET ZORUNLU MU?

Türkiye'nin en ucuz otomobili Citroen Ami 220v çıkışları ile yüzde 100 tam şarja sadece 3 saatte çıkabiliyor. Üç metre uzunluğa sahip şarj kablosu ve her iki yöne açılan kapıları ile dikkat çeken model, simetrik bir tasarıma sahip. 16 yaşında B1 ehliyeti alabilen her kullanıcı Citroen Ami'nin direksiyonuna geçebilecek.

CİTROEN AMİ'NİN MENZİLİ NE KADAR?

Hatta model sunroof ile birlikte geliyor. 1.5 metre yükseklik, 1.6 metre genişlik ve 2.4 metre uzunluğa sahip olan modelin batarya dahil ağırlığı 471 kilogram. Ami'nin elektrikli motoru 8 PS (6 kW) güç ve 40 Nm tork üretebiliyor.

CİTROEN AMİ ÖZELLİKLERİ

  • Çevreci bir otomobil. Çünkü %100 elektrikli ve parçaları üretilirken geri dönüşümlü malzeme tercih edilmiş. 
  • İki kişilik bir otomobil. Arka koltuk sırası yok. İki kişi ile şehirde özgürce gezmek için ideal. 
  • 70 km menzili var. Bu da semtler arası seyahat için yeterli.
  • Önden çekişli bir otomobil.
  • Motor gücü düşük. 8 beygir güç üretiyor. 
  • Düşük motor gücü ve hızlanma görüyoruz. Ayrıca 45 km maksimum hızlanması var.
  • 485 kg ağırlığında olan otomobil, neredeyse bir scooter gibi. 
  • Avrupa’da ehliyetsiz kullanılabiliyor. Türkiye’de bu konu henüz açıklığa kavuşmuş değil. 
  • ​​Vites kolu veya debriyaj yok. Sürüş özellikleri yalın. 

Citroén AMI Boyutları

  1. Uzunluk: 2,41 m 
  2. Genişlik: 1,39 m 
  3. Yükseklik: 1,52 m 

Citroen AMI Türkiye’de Trafiğe Çıkabilecek mi?

Sınırlı sayıda Citroén Ami, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye geldi. Plaka tescilleri de tamamlandı. Bu araçların ne zaman satışa çıkacağı konusunda resmi bir açıklama yok. Ayrıca ehliyetsiz kullanımına izin verilip verilmeyeceği ve fiyatlarının ne olacağı bilinmiyor. Pek çok otomobil yazarı, Ami’yi ÖTV’den muaf araç olarak duyurdu. Ancak bu konu da henüz net değil. 

Model Türkiye’de trafiğe giriş yapabilecek mi konusu da henüz net değil. Uzmanlara göre, 45 km maksimum hızı ile trafikte tehlike yaratabilir. Ancak bu konuda resmi bir açıklama yok.

Ehliyetsiz Kullanılabilecek mi?

Citroén Ami ehliyetsiz araba şeklinde algılanıyor. Pek çok haberde model hakkında B sınıfı ehliyete gerek yok, açıklaması var. Ancak henüz Türkiye’de ne olacağı belli değil. Fransa’da 14 yaşını doldurmuş herkes kullanabiliyor. Ehliyet zorunluluğu yok. Diğer Avrupa ülkelerinde ise 16 yaş sınırı var ve yine ehliyet zorunluluğu yok. Ancak Citroén Ami Türkiye’de ehliyetsiz şekilde kullanılabilecek mi? Henüz bu yanıtın cevabını bilmiyoruz. 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 120
  • Sultan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu mu araba
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    7000 euro avrupa satış fitatı. Bizde 10.000' dan aşağı olmaz. Oda 160.000 eder. Ucuz mu bu.
    Cevapla
  • Memoks 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu araba mı ?
    Cevapla
  • Hyt 2 yıl önce Şikayet Et
    70 kilometrede bir 3 saat şarj için mola vermeniz gerekir ki batarya zayıfladığı nda 70 kilometre 50 km ye iner kısacası buna vereceğin para ile 5 tane sıfır motosiklet alırsın yolda kalma derdi de olmaz
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız bu arabada çok önemli bir sorun var - o sorunu çözmeden bir tane bile satamazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle