Son dakika: Sırada online satış siteleri var! Bakanlık gözünün yaşına bakmayacak

Son dakika haberi: Ticaret Bakanlığı sahada stokçulara karşı harekete geçti. Otomotiv bayilerine ilk cezalar kesilirken sadece bayi ve galerilerin değil aynı zamanda online platformların da Bakanlık tarfından yakın takibe alındığı bildirdi.

GİRİŞ 11.12.2021 09:24 GÜNCELLEME 11.12.2021 09:48
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Otomobilde dahi stokçuluk yapıyorlar" diyerek dikkat çektiği sektörde Ticaret Bakanlığı da denetimleri hızlandırdı.

Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'na bağlı 500 müfettişin 128'i otomotiv sektöründe inceleme başlattı. Eş zamanlı Ticaret İl Müdürlükleri de sahadaki denetimleri sıklaştırdı. Tüm Türkiye'deki bayi ve galerileri yakın takibe alan bakanlık dün ilk cezayı İzmir'de kesti.

O BAYİYE 546 BİN TL CEZA KESİLDİ

Sabah'ta yer alan habere göre, Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, İzmir'de stokçuluk yaptığı tespit edilen Honda bayisine ceza üst sınırı olan 545 bin 550 lira idari para cezası verdi.

Bakanlık, yaptığı açıklamada, tüm sektörlerde tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerde yapılan haksız fiyat artışlarının altını çizdi.

MÜCADELE DEVAM EDECEK

Ayrıca tüketicilerin mallara ulaşmasının engellenmesine sebep olan stokçuluk faaliyetlerine yönelik suiistimallerin de yakından takip edildiğini sözlerine ekledi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, "Arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışlarına ve kurallı serbest piyasayı bozucu faaliyetlere karşı caydırıcı tedbirler alınmakta ve Bakanlığımızca mevzuat çerçevesinde tüm imkânlar seferber edilmektedir" ifadelerini kullanarak fahiş fiyat artışları karşısında yoğun bir mücadele sarf edildiğini vurguladı.

ALT VE ÜST LİMİTLER YÜKSELECEK

Ticaret Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgilere göre, otomotivdeki usulsüzlüklerin tespiti halinde cezalar en üst sınırdan kesilecek. Cezalarla ilgili çalışma Meclis'e sunuldu. Alt ve üst limitlerin yükseltilmesi bekleniyor.

ONLINE PLATFORMLAR İNCELENİYOR

Bakanlık yetkilileri sadece bayi ve galerilerin değil aynı zamanda online platformların da yakın takibe alındığını bildirdi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 105
  • Alp 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşın arac satis yapmasını sınırlamak cok yanlıştı. Piyasayı ele geçirenler tekelleserek millete hatta ulke ekonomisine .hükumete darbeyi indiriyor vatandas herzaman devletin yanında ya bunlar. Her sektörde rekabet sağlanmalı marketlere de üreticinin direk satis yapması sağlanarak ayar verilmeli. Eskiden olduğu gibi sokaklarda domates vs. satışı serbest olmalı rekabet şart piyasa art niyetlilere biralikmasin
    Cevapla
  • Osman 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu cezalar onlara çerez parası geliyor araçlara el koyuldum bakalım bidaha yapacaklarmı
    Cevapla
  • Arı 2 yıl önce Şikayet Et
    Acin kapilari yeter 10 yasinda araba bir ev fiyatina
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu ceza devede kulak bunlar için daha fazla olması gerek
    Cevapla
  • Nezih523 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu ceza stokçuya çok az.kazandığının yaninda emsal bile teşkil etmiyor. Ceza yıllık cirosuna eşdeğer olmalı. Canı yanmalı. Zaten cezayı ödemiyorlar da.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle