Hyundai IONIQ 5 modeli yılın otomobili seçildi

Hyundai Motor Grubu'nun (HMG) tamamen elektrikli sürdürülebilir mobilite modeli IONIQ 5, ilk kez düzenlenen "Yılın En İyi Otomobilleri" 2021-2022 ödüllerinde en üst sırada yer aldı.

GİRİŞ 25.01.2022 10:39 GÜNCELLEME 25.01.2022 10:39
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hyundai açıklamasına göre, ortak dünya şampiyonları olan modeller, küresel endüstri liderlerini içeren bir jüri tarafından seçildi. Kalite, yenilikler, tasarım ve sundukları en son teknoloji kriterleri açısından değerlendirilen modeller, elektrifikasyonda geleceği simgeliyor.

 

Hyundai IONIQ 5
 

IONIQ 5, şirketin 2021 yılında piyasaya sunduğu elektrikli araç (BEV) markasının ilk modeli olarak dikkati çekiyor. Retro tasarımın modern bir yorumu olan IONIQ 5, V şekilli lambalarıyla öne çıkıyor. Aracın ön ve arka formundaki çizgiler, "Parametrik Dinamik" tasarım anlayışını göstermek için kapılarda birleşiyor.

Tamamen elektrikli modellerde kullanılan yeni E-GMP platformu, ön ve arkadaki kısa çıkıntıları sayesinde 3 bin mm dingil mesafesi sunuyor. Konfor ve ferah yaşam alanı sunan otomobil, dinamik performans, ultra hızlı şarj ve mobilite açısından da kullanıcısına "üstün" bir sürüş deneyimi sunuyor.

Hyundai IONIQ 5 yılın otomobili seçildi
 

Ölçeklenebilir modüler platform E-GMP, tüm Hyundai EV modellerini birbirinden ayırarak farklı segmentlerde ve farklı dış tasarımda olmasına olanak sağlıyor. E-GMP, EV'ler için özel olarak geliştirildiğinden motor veya tahrik mili için ekstra bir yer kaplamıyor.

Hyundai IONIQ 5 iç görüntü
 

Son bir yılda 10'dan fazla ödül alarak Hyundai'nin kendi ödül rekorunu kırmasına da yardımcı olan IONIQ 5, yılın ikinci çeyreğinde Türkiye'de de satışa sunulacak.

 

Hyundai IONIQ 5 iç görüntüsü ve koltuk detayları 

 

Hyundai IONIQ 5 

 

Hyundai IONIQ 5
KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Cem 2 yıl önce Şikayet Et
    Araç görüntüsü güzel ama kalite ve marka yaramaz.
    Cevapla
  • Yerli 2 yıl önce Şikayet Et
    Togg u bekliyorum inşallah
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Marka Türkiyede vasat sayılıyor Dünyada tutulan bir marks.
    Cevapla
  • Srdrgr 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada tutulan bir marka bizde neden vasat.??? Bmw mercedes tesla falan olucak. Biz uçan araba üretiyoruz ya. Bizde yakıtta tüm dünyadan daha ucuz nasıl olsa.... Bu marka ile ne işimiz olur. Haklısın..
    Cevapla
  • iyidere 2 yıl önce Şikayet Et
    kim seçmiş heryeri takli çakma q5
    Cevapla
  • Hamdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Şekil güzel marka vasat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle