İkinci el otomobil piyasası el frenini çekti

Sıfır araçlarda yaşanan tedarik sıkıntısı dolayısıyla fiyatları tavan yapan ikinci el araçlar, son aylarda dolardaki standartla birlikte fiyat istikrarı yakalamasına rağmen son yılların en durgun dönemini geçiriyor.

GİRİŞ 20.02.2022 10:42 GÜNCELLEME 20.02.2022 10:48
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Pandemi dolayısıyla sıfır araçlarda yaşanan tedarik sıkıntısı dolayısıyla fiyatları tavan yapan ikinci el araçlar, son aylarda dövizin belli bir seviyede kalmasıyla birlikte fiyat istikrarı yakaladı.

Galerici esnafı buna rağmen ikinci el araç piyasasının son yılların en durgun dönemini geçirdiğini ifade ediyor. Galericiler, bu durumu kredi faizlerindeki yüksekliğe bağlıyor.

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR DURGUNLUK GÖRMEDİM"

26 yıldır galericilik yapan Turgay Gümüş, ''26 yıldır bu işi yapıyorum. Daha önce böyle bir durgunluk görmedim. Bu sene piyasa çok durgun geçiyor. Sebebi ise ekonomideki durağanlık. Şimdi yaklaşık 2,5 aydır bir müşteri gelmedi. Bunun sebebi hem ekonomik hem de kredilere erişim zor olmasıdır. Kredi alabilen vatandaşlarda faizlerin yüksek olduğundan şikayet ederek araç kredisine girmiyor'' dedi.

Gümüş, ''Araba fiyatları önceden çok yükseliyordu. Ama son aylarda doların ateşi düştü araç fiyatları da düştü. En azından belli bir standart yakaladı. Şimdi parası olan için ikinci el araç almak karlı olur. Yaza doğru bu fiyatlara araç bulamazlar'' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 42
  • Beytullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatlar yüksek oldukça alamayız
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu paralara arava alınmaz ya eski seviyelere gelir yada araba almayız hadi yanıldık araba aldık içine yakıt nasıl koyacağız birde öyle bir durum var kapının önünde dursun diye araba alınmaz.. dolar yüzde yüz arttı evet araç sahipleride haklı ama araba fiyatları yüzde 300 arttı biraz vicdan lutfen
    Cevapla
  • otokolik 2 yıl önce Şikayet Et
    kia sportage abd fiyatı 24090 Türkiye fiyatı 850000 ,varmı sorusu olan,bu görüntüye soru bile sorulamaz.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Galericiler şişirdi fiyatları bunları gören araç sahipleri de şişirdi karşılıklı şişiriyorlar Araçlar ithalmiş ya 100 bin TL ye aldığınız araçlara 300-400 bin yazıyorsunuz yazık ayıp günah Araçlar satılmadıkça ilan süreleri doldukça yeniden ilan verirken 20-30 daha fazladan ilana koyup ufak ufak indirimler yapıp aslında satılmayan fiyata satmaya çalışıp haberi olmayan takip etmeyen yada yeni takibe başlayanlara indirim yapmış görünüyorsunuz
    Cevapla
  • Ant.. 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu rakamlara arabamı alınır mantık dışı rakamlar en az yüzde 30 daha cekilmesi gerek..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle