Porsche, Audi, Bentley... 400 milyon dolarlık otomobiller kül oldu

Volkswagen Grubu'nun araçlarını taşıyan dev kargo gemisinde çıkan yangın, Alman şirketin 4 bin aracını kullanılamaz hale getirdi.

GİRİŞ 28.02.2022 10:16 GÜNCELLEME 28.02.2022 10:24
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Emden kentinden ABD'deki Davisville limanına doğru seyir halinde olan ve Porsche dahil Volkswagen Grubu'nun lüks otomobillerini taşıyan Felicity Ace gemisi, geçtiğimiz günlerde alevlere teslim olmuştu.

Kuru yük gemisinde, sınırlı sayıda üretilen lüks Porsche otomobiller de dahil olmak üzere Volkswagen Grubu'na ait markaların arabaları bulunuyordu.

22 kişilik mürettebat cankurtaran botlarıyla tahliye edilirken; gemide Volkswagen, Porsche, Audi ve Bentley marka 3 bin 965 adet lüks otomobil olduğu belirtildi.

Volkswagen, Bentley ve Porsche yüklü dev kargo gemisinde yangın çıktı!Volkswagen, Bentley ve Porsche yüklü dev kargo gemisinde yangın çıktı!

TÜM ARAÇLAR YANDI

Gemideki yangın, Volkswagen Grubu için büyük bir kayıp olarak tarihe geçti. Gelen bilgilere göre, bahsi geçen 3 bin 965 otomobilin hiçbiri bu yangından sağ kurtulamadı. Kısacası şirket, yanan gemiden tek bir otomobilini bile kurtaramadı.

Yangının çıkış sebebi hala netleşmiş olmasa da elektrikli otomobillerin bataryalarının alevleri büyüttüğü biliniyor.

Birleşik Krallık merkezli Russell Group, Atlantik okyanusunda alev alan Felicity Ace isimli kargo gemisindeki kaybın bilançosunu hesapladı. Gemideki malların toplam değerinin 438 milyon dolar olduğu, bunun 401 milyon dolarlık kısmının otomobileri kapsadığı bildirildi.

Volkswagen Grubu'nun gemideki otomobillerinin 155 milyon dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 71
  • Haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş Allah beter etsin
    Cevapla
  • Dogrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar gevur ama mumin sifarini yerine getiriyor. Sen napiyon , benim Allah'ım var deyip hic bisey'e onem vermiyon. Hic bisey uretmiyon. Depreme dayanikli ev yapmiyon. Bilime onem vermiyon . Ondan sonra orada burada agliyon.
    Cevapla
  • Deli dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    eee alamana gavuru pkk ya tank savar yollamaya devam et. Rus gazı da Türk akımadan gelecek bizde %200 zam yapacz geçiş için. Türkiye ye faiz ve dolar üzerinden saldıran alman ingiliz abd fransız kafirleri beter olun alçaklar....
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin, bu transferler, sigortalı oluyor, kül olan bişey yok, firmalar, sigorta şirketinden paralarını alır
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Zenginin malı züğürt dün çenesini yorar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle