Yerli otomobil TOGG için son 12 aya girildi

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, "TOGG'u yollarda görebilmek adına son 12 ayın içindeyiz." dedi.

GİRİŞ 24.02.2022 14:52 GÜNCELLEME 24.02.2022 15:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mehmet Fatih Kacır, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca düzenlenen İklim Şurası'na katılmak üzere geldiği Konya'da, Türkiye'nin yeşil kalkınma yolculuğuna yön verecek politikaları, gerçekleştirilecek eylemleri belirlemeye gayret ettiklerini söyledi.

İklim değişikliğiyle mücadelede yakıtların değişiminin ve dönüşümünün önemine dikkati çeken Kacır, TOGG'un da bu anlamda önemli bir hamle olduğunu vurguladı.

Yerli otomobil TOGG fabrikasında önemli gelişmeYerli otomobil TOGG fabrikasında önemli gelişme

Yerli otomobil TOGG'da müthiş özellik!Yerli otomobil TOGG'da müthiş özellik!

Kacır, "TOGG için artık hep birlikte geri sayımdayız. TOGG'u yollarda görebilmek adına son 12 ayın içindeyiz. Bunun da heyecanını duyuyoruz." diye konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır

Türkiye'nin otomobilini sadece bir otomobil projesinden, sadece bir otomobil markasından çok öte gördüklerini her fırsatta dile getirdiklerine değinen Kacır, Türkiye'nin otomobilinin, bir yönüyle tüm otomotiv ekosisteminin hatta mobilite ekosisteminin dönüşümüne hız kazandıracak bir öncü proje olduğunu bildirdi.

TOGG ilk kez uluslararası sahnede yer aldı! Hayran bıraktı...TOGG ilk kez uluslararası sahnede yer aldı! Hayran bıraktı...

"TOGG'un etrafında gelişecek ekosistem de çok değerli olacak"

Bunun yanında yine yeşil kalkınmanın odağında olan TOGG'un, karbon emisyonunu sıfırlama noktasında da çok kritik bir adım olduğuna işaret eden Kacır, şöyle konuştu:

"Dünyada elektrikli araçlar hızla yaygınlaşıyor. 10 yıl sonra satılan araçların en az yarısının elektrikli, sıfır emisyonlu araçlar olacağı öngörülüyor ve TOGG doğuştan sıfır emisyonlu, doğuştan elektrikli bir araç olarak tasarlandı, yollara çıkmaya hazırlanıyoruz. TOGG'un etrafında gelişecek ekosistem de çok değerli olacak. Batarya yatırımlarımız hız kazandı. TOGG, kurduğu SIRO şirketiyle batarya yatırımı yapıyor olacak ve Bakanlığımızın desteğiyle inşallah bu yatırım da hızla gerçekleşecek. Çok önemli bir kapasite ortaya çıkmış olacak. Başka batarya yatırımlarını destekleme konusunda da Bakanlık olarak ciddi çalışmalar yürütüyoruz."

Ulusal şarj altyapısı kurma çalışmaları

Ulusal şarj altyapısını kurma konusunda da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve diğer tüm paydaşlarla birlikte hareket ettiklerini anlatan Kacır, "Çok yakın bir zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Türkiye'de kurulacak hızlı şarj altyapılarına, ilişkin bir destek programına da çıkacağız ve hedefimiz 1 yıl içerisinde Türkiye'nin dört bir yanını, 81 ilimizin tümünü hızlı şarj altyapısıyla donatmak. Bunun da bütün hazırlıklarını tamamladık. İnşallah hızla bunu da hayata geçirmiş olacağız ve Türkiye, milli markasıyla dünyaya güçlü bir mesaj da vermiş olacak." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • bir bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada 25000 olan araba burada 800000,togg bu sistemde başarılı olamaz,bir çözüm şart.
    Cevapla
  • Liseli 2 yıl önce Şikayet Et
    TL den bir sıfır atmanın zamanı geldi,atılınca dolar 1.35 tl,çok güzel olur.
    Cevapla
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    esas üret,m, öne çekilmesi gereken bu idi inşaatlara gömdük paraları şimdi el uğuşturuyoruz öne çekilmeli daha fazla gecikmeden fazla tefarruatıda sürekli yenilenen modeller var eklersiniz yılan hikayesine döndü inandııcılığı kalmadı artık
    Cevapla
  • zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    TOGG mürsilaj kaynağı olacak...Yapıldığı yer seçimi çok kötü...
    Cevapla
  • emekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Malesef yerli arabamız ülkemizin en kötü döneminde piyasaya çıkıyor,alım gücü çok düştü,kim alacak 800 bin tl ye araba.2012 de çıkacaktı ki sıra yazardı.
    Cevapla
  • emekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    Malesef ülkesinde satılamayan hiç bir marka dünya piyasasında yer bulamadı,togg çok kötü zamana denk geldi.
    Cevapla
  • Kerem 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce kaliteli ve pahalı modeller çıksın ve kendini ispatlasın ki ucuzu çıktığında herkes markaya güvenip alsın. Bunu sadece ülke içi olarak düşünme. Global pazar stratejisi bakımından düşün.
    Cevapla
  • Seyretmeyelim 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca Avrupa ya imrendik kolay araba alım güçleri var vatandaş ların diye bize otomobil çok zor ve zahmetli ulaştı ulaşıyor hayal olmamalı bir araba almak vatandaşımız için umarım bizim yerli otomobilimize kolayca ulaşır ve alım gücümüz olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle