Toyota'yı çip krizi vurdu!

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, planlandığı üzere 7-12 Mart'ta yarı iletken parça problemi sebebiyle üretime ara veriyor.

GİRİŞ 06.03.2022 09:22 GÜNCELLEME 06.03.2022 10:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dünyanın hemen her yerinde etkisini sürdüren çip krizi, otomotive üretim molaları verdirmeye devam ediyor. Son olarak daha önceden planlanmış üretim aralarından biri Toyota marka araçlar üreten TOST şirketine geldi.

Türkiye’nin en önemli ihracatçı şirketleri arasında yer alan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ, 07–12 Mart 2022 tarihleri arasında yarı iletken parça problemi sebebiyle üretime ara vereceğini duyurdu.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl 230 bin araç üreten Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, bu araçların 188 binini ihraç etti.

2021 yılında 3 milyonuncu aracını üreten Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 3,6 milyar dolar tutarındaki ihracat gelir ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından "Türkiye'nin İkinci Büyük İhracatçısı" olarak ödüllendirilmişti.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 6
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    ne çipmiş arkadaş dalgamı geçiyolar inanlarla uzaya seyahatlere hazırlanıyolar hala çip lerle oynuyolar piyasayla koskoca dünya bu kadar aptallaşmışki 3-5 kişiye kukla olmuş
    Cevapla
  • aliveli 2 yıl önce Şikayet Et
    toyota sadece corolla satıyor. corolla için çip üretseler yeter. saçma saçma fiyatlı arabalar satmıyor. satanlar cli i20 egea corolla....kia sportage çıkarmış 900.000 kim alacak kardeşim o arabayı...birde niye alsın ki???
    Cevapla
  • deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bencede durdurun milletin alım gücü kalmadı alsada yakıta yetiştirecek parası kalmadı
    Cevapla
  • orhan38 2 yıl önce Şikayet Et
    Her çip fabrikanizi Çinlerin eline verirseniz işte Çinliler de tekel olup üretimleri aksatir ve kriz cikartir.Acilen bilhassa japonlar bu çip üretimine el atmalari gerekiyor.Yoksa bu Çinli hainler dunyayi krizlere bogacak.
    Cevapla
  • Yalçın 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi olmuş isteseniz kökten kapatın benim için fark etmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle