Mercedes, ev atıklarından otomobil parçaları üretti!

Mercedes-Benz Türk bünyesindeki Aksaray ve Hoşdere’deki Daimler Truck AR-GE merkezleri 8 yılda 509 patent başvurusunda bulundu.

GİRİŞ 11.03.2022 15:19 GÜNCELLEME 11.03.2022 17:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin en yüksek hizmet ihracatı yapan şirketleri arasında da yer alan merkezler; otobüs ve kamyon gruplarında çalışmalar yürütüyor. Son olarak 2021 yılında kamyon AR-GE ekibi 78, otobüs AR-GE ekibi de 92 olmak üzere toplam 170 adet patent başvurusunda bulundu. Mercedes-Benz Türk AR-GE, Daimler için ev atıklarından tampon üretti.

Ev atıklarından tampon üretti

Geri dönüştürülebilir malzemelerin otomotiv sanayiinde kullanımı için de AR-GE çalışmaları yapan Mercedes-Benz Türk Otobüs AR-GE ekipleri; Intouro modelinin arka tamponunu; pilot ürün olarak ev atıklarının geri dönüşümü ile elde edilen hammaddeden üretti. 

Mercedes-Benz Türk Otobüs Geliştirme Karoseri Direktörü Dr. Zeynep Gül Koca; “Çok çeşitli alanlarda yetkinliklere sahip olan İstanbul AR-GE Merkezimiz, ana şirketimiz Daimler Truck’ın global ağı içerisinde çok önemli bir konuma sahip. Çeşitli atıklardan geri dönüştürülen bio-bazlı plastik hammaddeleri kullanarak; otobüsler için dış tasarım parçaları geliştiriyoruz. Ekibimizde 2 kişi doktora, 71 kişi yüksek lisans derecesine sahipken; 4 arkadaşımız doktora, 15 arkadaşımız ise yüksek lisans eğitimini sürdürüyor. 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası vesilesi ile ülkemizde bu alanda emek harcayan herkese saygılarımızı iletiyoruz” dedi.

Mercedes-Benz Türk Kamyon AR-GE Direktörü Melikşah Yüksel ise şunları söyledi; “Horizon2020 programı çerçevesinde farklı projelerle kabul edilen AR-GE Merkezimiz, FAMILIAR projesi ile başvurdu. FAMILIAR projesinde kullanılan yapay zeka modeli sayesinde fiziksel testleri azaltılmayı hedefliyoruz” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • futbol haber degil 2 yıl önce Şikayet Et
    ben mercedes almiyorum
    Cevapla
  • cola boykott 2 yıl önce Şikayet Et
    almayin alman araba
    Cevapla