Tofaş rekor kırdı! 3.3 milyar TL'ye çıktı

Türkiye’nin en büyük otomotiv üretici ve ihracatçılarından Tofaş 2021 bilançosu için açıklama yaptı. Yayınlanan Faaliyet Raporu'na göre Tofaş 2021 yılında 228 bin 810 araç üretti ve bunların 113 bin 834 adetini ihraç etti.

Tofaş rekor kırdı! 3.3 milyar TL'ye çıktı
Tofaş rekor kırdı! 3.3 milyar TL'ye çıktı
GİRİŞ 18.03.2022 10:58 GÜNCELLEME 18.03.2022 15:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye binek ve hafif ticari araç pazarında yüzde 16,9 oranında pay elde eden şirket, üç yıldır Türkiye otomotiv pazarının zirvesinde oturuyor.

Çip tedarik sıkıntıları otomobil üretimini hala etkiliyor

Raporda Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç son gelişmeleri de değerlendiriyor. Ömer Koç, ekonomilerde kapanmalar nedeniyle ertelenmiş olan talebin; 2021 yılında normalleşme adımlarıyla birlikte hızla devreye girdiğini vurguladı.
Arz yönündeki yetersizliklerden dolayı küresel hammadde ve emtia fiyatlarının rekor artışlar gösterdiğine; enerji fiyatlarının önemli ölçüde yükseldiğine de değinen Ömer M. Koç, bilhassa çip tedarikindeki sorunların, yüksek teknoloji ürünlerinin üretiminde ciddi
aksaklıklara neden olduğuna değindi.

Ömer Koç: TOFAŞ küresel riskleri iyi yönetti

Tofaş’ın pandemiyle artan küresel belirsizliklerin doğurduğu riskleri ve bunların
beraberinde gelen iş fırsatlarını büyük bir başarıyla yönettiğine de değinen Koç, ''Tofaş’ın
olumlu mali neticeleri de bunu teyit eder nitelikte. Rekabetçi üretim ve öncü Ar-Ge
yetkinliklerini sürekli geliştiren şirketimiz, dünyanın en büyük 3’üncü otomotiv üreticisi
olarak kurulan Stellantis Grubu bünyesindeki güçlü konumunu önümüzdeki dönemde
pekiştirmeye devam edecektir'' dedi.

TOFAŞ 20221 bilançosu net kâr 3.3 milyar TL

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ise şirketin yönetim tecrübesiyle, başta çalışanlar olmak üzere tüm paydaşlarının sağlığını ön planda tutarak, işin başarılı şekilde devamlılığını sağladığını vurguladı. Tofaş’ın 2021 yılı performansına değinen Eroldu ''Şirketimiz gerçekleştirdiği üretim ile sektörün yüzde 17’sini temsil ederken, yurt içi Fiat marka satışlarımızda yüzde 97 yerli üretim payı ile lider oldu'' dedi.

Eroldu, finansallarla ilgili şunları söyledi: ''2021 yılı finansal performansımızı değerlendirdiğimizde; Tofaş’ın 2021 yılı gelirleri bir önceki yıla göre yüzde 26 oranında yükselerek 29.684 milyon TL; net kârı geçen yıla kıyasla yüzde 83,9 artarak 3,3 milyar TL’ye ulaştı'' dedi.

YORUMLAR 1
  • otokolik 2 yıl önce Şikayet Et
    115 bin araç nerde diye sorarlar,2021de ülkemizde de tofaş bu kadar araba sattımı?
    Cevapla