Renault, Rusya'da üretimi yeniden durdurdu

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın ardından Moskova'da faaliyetlerine devam etmesi nedeniyle sert eleştirilerin hedefi olan Fransız otomobil üreticisi Renault, Rusya'daki üretim faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

GİRİŞ 24.03.2022 01:56 GÜNCELLEME 24.03.2022 10:29
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamada, "Renault Grubu'nun Moskova'daki üretim tesisindeki faaliyetleri bugün itibarıyla askıya alındı." ifadesi kullanıldı.

Renault'dan Rusya kararı: Yeniden üretime geçtilerRenault'dan Rusya kararı: Yeniden üretime geçtiler

Açıklamada, Renault'un Rusya'nın en büyük otomobil üreticisi olan AvtoVAZ’daki yüzde 69'luk hissesiyle ilgili tüm muhtemel seçenekleri de değerlendirdiği belirtildi. AvtoVAZ, Lada marka otomobilleri üretiyor.

Otomobil üretiminden kazandığı gelirin yüzde 8'ini Rusya'dan elde eden Renault, bu ülkede faaliyetlerinin durdurulması sonucunda faaliyet kâr marjını da yüzde 4'ten yüzde 3'e revize etti.

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bugün video konferans yoluyla Fransa Parlamentosuna hitabında, Fransız şirketleri Renault, Auchan ve Leroy Merlin'in "Rusya'nın savaşının sponsoru" olmayı, kadın ve çocukların "öldürülmesi" için Rusya'yı finanse etmeyi bırakması gerektiğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • YUSUF.İR 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizden önce sponsor kim rusya savaş yapmadı mı öldürmedi mi? Boş boş konuşmayın.
    Cevapla
  • zeki bey 2 yıl önce Şikayet Et
    tm Renault arabalari 1 trilyon olur
    Cevapla
  • irfan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yesinler de ona diyeceğimiz yok.Fakat bizleri neden bu kadar rusyaya bağımlı yapmışlar burası yanlış.Bir an önce bu rus veya başka ülke bağımlılığından kurtulup kendi kendimize yeterli hale gelmemiz gerekli sayın bizleri yönetenlere sesleniyorum.Bırakın boş lafları üretmi teşvik ediniz.Çifçiye gübreyi mazotu bedava verin yoksa ekmek bulamaz hale geliriz.
    Cevapla
  • Hakkı hoca 2 yıl önce Şikayet Et
    İsrail için niye aynı tepkiyi vermiyorsunuz
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın birbirlerini yesinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle