Petrol fiyatları arttı! Motorine zam geldi

Brent petrolde artış devam ediyor. Motorinin litre fiyatında gece yarısından geçerli olmak üzere 1,37 lira zam geldi.

Petrol fiyatları arttı! Motorine zam geldi
Petrol fiyatları arttı! Motorine zam geldi
GİRİŞ 24.03.2022 19:29 GÜNCELLEME 24.03.2022 19:31
Bu Habere 228 Yorum Yapılmış

Akaryakıtta petrol fiyatı etkisiyle yükseliş sürüyor.

Bu gece yarısından geçerli olmak üzere rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklikten dolayı motorin grubunda 1,37 TL fiyat artışı meydana geldi.

Artış pompa satış fiyatlarına yansıyacak.

Zammın ardından İstanbul'da ortalama motorin fiyatı 23.60 TL seviyelerine yükselecek.

BRENT PETROL FİYATI

Brent petrolün varili, bugün uluslararası piyasalarda 119-120 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Petrol fiyatlarının artması, motorine zam olarak yansıdı.

YORUMLAR 228
  • Vaiz 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar ekip bicemiyor yazin kitlik var
    Cevapla
  • Otto 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten ekip biçemesin kıtlık olsun diye yapıyor küresel güçler
    Cevapla
  • ottoman 1 yıl önce Şikayet Et
    ekip biçecek olan devlete müracaat ettiğinde devlet mazot gübre vb desteği veriyor arkadaş. sallamayla yorum yapmayın. 1 teneke yağa adam satılmaz bizim davamızda hedef 2023 şimdiye kadar verdiğimiz destek gibi. kıtlık diye diye kıtlığa düşmeden öleceksiniz bu kafayla.
    Cevapla
  • Kızılelma 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben Bu İnsanları Allah'a havale ediyorum benim rızkından çalanları Allah'a havale ediyorum Allah onlardan da çıktın misliyle
    Cevapla
  • Olabilir 1 yıl önce Şikayet Et
    Motorin atmosferi benzinden daha fazla kirlettiğinden mazotun kullanımını azaltmak istiyorlar. Küresel iklim anlaşmaları, çevrecilik, doğal hayatı koruma ve sıfır karbon politikası gereği başta kömür olmak üzere sırasıyla mazot ve benzin kullanımı azaltılacak. Dünya genelinde petrolün variline de bu yüzden zam yapıldı. İkinci sebebi de küreselciler dünya genelinde gıda krizi, kıtlık ve yüksek enflasyon ortamı oluşturmak istiyorlar. Üretim ve nakliye araçları genelde mazot kullanır. Mazot fiyatlarını ayrıca yükseltirseniz dolaylı olarak üretim, nakliye ve ürünlerin de fiyatının yükselmesini enflasyonun artmasını sağlarsınız. Küreselciler bu yüzden böyle yapıyor. Kısacası küreselleşiyoruz
    Cevapla
  • Hızır 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel senaryo ama fiyat artışına bakarsan dünya genelinde en çok fiyat artışı olan yer biziz... Bizde 1 litreye aldığın mazotu İran'da 20 litreye alıyorsun...
    Cevapla
  • Casper 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardesim küresel anlaşma doğru ama Turkiyede ki işleyiş düşündüğün gibi değil...olayın özeti,Turkiyede dizel araç makine vb kullanımı benzinliden çok olduğu için artık mazota daha fazla zam yapiyorlar..Böylece devlet ötv den daha fazla kazanmakla beraber aynı şekil bu işin ticaretini yapanda fazla kâr ediyor.100 tene benzinli araba varsa,300 tane dizel var(ptobus traktör binek vs)..Diğer bur konu dizel araçlar kalkacak,o yüzden turbo benzinliye daha çok firmalar yöneldi.Ornek olarak renault artık dizel araba motoruna arge ayırmıyor.
    Cevapla
  • Sadullah özdeş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kazancımız TL harcamalarınız $ € Avrupa'da yakıt 1,5 arası bizde 22 TL gıda örnek 1 kg et 7 bizde 120 den başlayan fiyatlarla 250 ye kadar çıkabilir kıvırcık 15 TL olabilirmi bizde olur muz 33 TL dünyanın hiç bir yerinde böyle rakam yok denizimiz var balık yiyemeyiz toprağımız dan meyvalar sebzeler yetişir almayız üretici zararına çalışırken aracilar 1,e 100 kazanırken tüketici??????
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet,özel işbirliğiyle yapılan ağır yatırımlara KOTA verip hazineyi bitirme çabasında olanlar.Ödenecek hakedişlerini bir yıllık Dolar kuru ortalamasına göre ödeme yapanlar,Petrol zammılarında neden bu kadar günlük acele içinde karar veriyorlar?Merak ediyoruz.Önemli olan hazineyi zayıflatmak sa,petrolüde bir yıllık dolar kuru ortalamasıyla yapabilirsiniz.Her türlü uygulama nasılolsa hazinemizi her geçen gün perişan etme gayretidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle