Yerli otomobil TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım

Yerli otomibil TOGG'un boya tesisinin yüzde 96'sının, gövde tesisinin yüzde 92'sinin ve montaj tesisinin de yüzde 89'unun tamamlandığı bildirildi.

GİRİŞ 18.04.2022 17:58 GÜNCELLEME 18.04.2022 17:58
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

TOGG'un Twitter hesabından Gemlik tesisindeki çalışmalara ilişkin bir paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, "Gemlik tesisimizde bu ay boya tesisinin yüzde 96'sı tamamlandı. Gövde tesisinin yüzde 92'si tamamlandı. Montaj tesisinin yüzde 89'u tamamlandı." ifadeleri kullanıldı.

Paylaşımdaki videoda ise şu bilgiler yer aldı:

"Gemlik tesisimizdeki çalışmalar, planlarımız doğrultusunda ilerliyor. Boya tesisinin yüzde 96'sı tamamlandı. Boya tankları ve fırınların testlerine başlandı. 63 bin 933 metre elektrik kablolama yapıldı. 26 bin 711 metre boru hattı döşendi.

Gövde tesisinin yüzde 92'si tamamlandı. Üretim hattı robot yerleşimi tamamlandı. 24 bin 157metre elektrik kablolama yapıldı. 48 bin 684 metre boru hattı döşendi. Montaj tesisinin yüzde 89'u tamamlandı. 29 bin 216 metre elektrik kablolama yapıldı. 53 bin 335 metre boru hattı döşendi."

Yerli otomobil TOGG'un lansman tarihi belli olduYerli otomobil TOGG'un lansman tarihi belli oldu 

Öte yandan, TOGG, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreği sonunda C segmentindeki ilk araç olan SUV pazara çıkacak.

Ardından C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla aynı DNA'yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak.

TOGG, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 52
  • Yiğit 2 yıl önce Şikayet Et
    Saman ile çalışıyor, bunlara araba filan değil oyuncak diyen zihniyete inat
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Aracı yapan Anadolu grup, namı ı diğer A101 market. Marketinden memnunsanız benlik sorun yok. Bu ülkede yerli tasarım araç daha önce defaaten yapıldı. Anadol A4 de yerli tasarım dı, hemde italyan tasarımı da değil. Ama beyniniz uyuştuğundan bazı şeyler ilk defa yapılıyor sanıyorsunuz. Çünkü yalan o kadar çok tekrarlanıyor ki gerçek sanıyorsunuz.
    Cevapla
  • Kudurun la 2 yıl önce Şikayet Et
    Başlık olmamış. Kudurtan paylaşım deyin de millilik ölçerler köpürtsün.
    Cevapla
  • mantikli 2 yıl önce Şikayet Et
    "Yok ya ben inanmiyorum. milleti kandiriyorlar. Secim yaklasti ya ondan ne otomobili. " diyen gezi zekali fondaş lara gelsin.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin gururu olan toga sonsuz başarılar allah yarve yardımcınız olsun hep desdek tam desdek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle