Sürücüsüz taksisi yollara çıkıyor!

Hyundai, geçtiğimiz yıl IAA Mobility Fuarı’nda tanıttığı sürücüsüz taksi konseptini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Markanın elektrikli modeli IONIQ 5 temelinde geliştirdiği Robotaxi, sürücüsüz olarak kendi kendine gidebiliyor.

Sürücüsüz taksisi yollara çıkıyor!
Sürücüsüz taksisi yollara çıkıyor!
GİRİŞ 17.05.2022 11:43 GÜNCELLEME 17.05.2022 16:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hyundai, geliştirdiği sürücüsüz taksiyi yollara çıkaracağını açıkladı. Koreli üreticiden yapılan açıklamaya göre, sürücüsüz araç teknolojileri şirketi Motional ile ortaklaşa geliştirilen otomobil, 2023 yılından itibaren ilk olarak Las Vegas’ta hizmete başlayacak.

Robotaxi'nin daha sonra dünyadaki diğer büyük şehirlerde aktif olarak taşımacılık yapacağı kaydedildi.

Seviye 4 otonom sürüş teknolojisinin entegre edildiği ve bu sayede sürücüsüz olarak hareket edebilen Robotaxi'nin , dikkatli ve kurallara uyan bir sürücüyü andıran davranışlar sergilediği belirtildi.

YAYALARI TESPİT EDEBİLİYOR

Öte yandan, Robotaxi'nin, gövdesine yerleştirilen 30’dan fazla sensör aracılığıyla tamamen kendi kendine hareket edebildiği, araçtaki kombine radarların, ön ve arka kameralar ile birlikte trafikteki yayaları, objeleri ve diğer araçları tespit eden özel bir algılama ve yapay zeka sistemine sahip olduğu bildirildi.

Markanın elektrikli modeli IONIQ 5 temelinde geliştirilen Robotaxi, ilk olarak geçtiğimiz yıl IAA Mobility Fuarı’nda konsept olarak tanıtılmıştı.

Hyundai’nin 45 yıl önce piyasaya sunduğu ilk modeli Pony’den ilham alınarak tasarlanan IONIQ 5 ise, Koreli markanın elektrikli modellerde farkındalık yaratmak için geçtiğimiz yıl lanse ettiği IONIQ isimli alt markanın ilk ürünü olarak tanıtılmıştı.

AR-GE'YE 51 MİLYAR DOLAR AYIRDI

Güney Koreli Hyundai, 2020-2025 yılları arasında Ar-Ge çalışmaları için yaklaşık 51 milyar dolar harcayacağını açıklamıştı. Bu paranın üçte birinin ise elektrikli ve otonom araçlara ayrılacağı bildirilmişti.

'Strateji 2025' adı verilen plan kapsamında, ticari uçan araba geliştirmeye de önem veren Hyundai'nin, 2025 yılı itibarıyla elektrikli araçta dünyanın ilk 3 üreticisinden biri olma ve yılda 670 bin araç satma hedefi bulunuyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Muhammed Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    kim canini buna güvenir sacmalik
    Cevapla
  • HEREDOT CEVDET 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de kurallara, uyar falan, Allah muhafaza.....ilk gün pert olur.....
    Cevapla