Otomobil devi Türkiye’de batarya onarım merkezi açtı

Porsche, Türkiye'deki ilk batarya onarım merkezini Porsche Yetkili Satıcı ve Servisi Doğuş Oto Kartal’da hizmete açtı. Tesis, başta Porsche otomobiller olmak üzere elektrikli araçlar için batarya onarım ve iyileştirmesi hizmetleri sunacak

Otomobil devi Türkiye’de batarya onarım merkezi açtı
Otomobil devi Türkiye’de batarya onarım merkezi açtı
GİRİŞ 21.05.2022 15:35 GÜNCELLEME 21.05.2022 15:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2019 yılından bu yana geçekleştirdiği şarj istasyonları yatırımıyla Türkiye'de elektrikli otomobiller için şarj ağı kuran Porsche, Türkiye’deki ilk batarya onarım merkezini Doğuş Oto Kartal’da yer alan Porsche servisinde hizmete aldığını duyurdu.

Tesisin, 26 ülkenin yer aldığı Porsche’nin Orta Doğu Avrupa (PCEE) bölgesindeki 8 onarım merkezinden biri olduğu belirtildi

Batarya onarım merkezi hakkında bilgiler veren Porsche Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Süleyman Bulut Ejder, "Bu tesis diğer ülkelere de hizmet verecek şekilde tasarlandı. Bir elektrikli araç bataryasına, alt parçalarına kadar onarım hizmeti verebiliyoruz. Arıza veya kaza durumunda değişmesi gereken bataryalar için maliyetleri azaltacak, onarım sürelerini kısaltacağız. Porsche ekibi olarak edindiğimiz tecrübeyle gelecekte bu tesis Audi, Volkswagen, Seat, Cupra ve Skoda markalarına da hizmet vermeyi planlıyoruz" dedi.

Tesiste bataryaların kullanılmayacak parçalarının geri dönüşümüyle ilgili çalışma başlattıklarını da belirten Ejder, "Aynı zamanda geri dönüşüme gitmeyecek kullanılabilir batarya modüllerinin, acil servis araçlarımızda bataryası biten araçların şarj edilmesi veya tesislerimizde elektrik kesintilerinde yararlanmak üzere elektrik enerjisi depolama sürecinde kullanılmasıyla ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz" diye konuştu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı ÖTV NİN bertaraf edilmesine
    Cevapla