Araç alacaklar dikkat! Yöntemleri pes dedirtti

Arnavutköy’de bir ekspertiz firmasına gelen araç incelendiğinde üzerinde farklı şasi numaraları olduğu anlaşıldı. Çalıntı olduğu anlaşılan araç polis ekiplerine haber verilmesi üzerine yediemin otoparkına götürüldü.

Araç alacaklar dikkat! Yöntemleri pes dedirtti
Araç alacaklar dikkat! Yöntemleri pes dedirtti
GİRİŞ 22.05.2022 10:31 GÜNCELLEME 22.05.2022 15:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dün öğle saatlerinde Arnavutköy’deki bir ekspertiz firmasına gelen vatandaşlar karşılaştıkları olay karşısında şoke oldu. 

İddiaya göre 7 ay önce Konya’daki bir kişiden araç satın alan vatandaş, aracını başka birine satmak için ekspertiz firmasına geldiğinde çalıntı olduğunu öğrendi.

FARKLI ŞASİ NUMARALARI

Çalıntı aracın hurdaya çıkmış başka bir aracın şasi numarası ile piyasaya sürüldüğü belirlendi. Gerçek ekspertiz ustalarının farklı şasi numaralarını fark etmesi ile ortaya çıktı.

Şasi numarasının bir tanesinde hasar kaydı yoktur yazarken, diğerinde aracın hurdaya ayrılmış olduğu görüldü. Yapılan incelemelerin ardından sahte şasi numaraları ile değiştirilen çalıntı araç, polis ekipleri tarafından yediemin otoparkına çekildi.

Aracın çalıntı olduğunu fark eden ekspertiz ustası Ferdi Gökçe, ''Bu araç 2017 model bir araç, bir alıcı, bir de satıcı tarafından ekspertiz yapılmak üzere buraya geldi. Bizden kapsamlı bir ekspertiz paketi istediler. Biz de aracı aldık, detaylı şekilde incelediğimizde bu aracın üzerinde iki ayrı şase numarasını fark ettik. Bunlardan bir tanesinde aracın hasar kaydı olmadığı, diğerinde ise aracın ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Daha da detaylı inceleme yaptığımızda aracın benzinli olduğunu ama dizel bir kupa ile değiştirildiğini fark ettik, yani aracın hırsızlık malı olduğu ortaya çıktı" dedi.

Gökçe, "Satan arkadaş aracını 7 ay önce satın aldığını ve ekspertiz yaptırdığını söylüyor, elinde rapor olduğunu söylüyor ki bizde baktık gerçekten elinde o güne ait raporlar var. Onu da kandırmışlar belli ki. Bu araç çalınmış, çok büyükte bir kaza görünce, olmayacak hale gelince ikisini birleştirmişler adeta ve bugünkü satıcıya arabayı Konya’da satmışlar'' diye konuştu. 

KAYNAK: İHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Yorgun Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    ne yazıkki memleketimiz sahtekârlığın her türlüsünde seviye atlıyor, çok vahim bir durum.
    Cevapla