SEDDK'dan trafik sigortası şikayetlerine ilişkin açıklama

SEDDK'dan son dönemde bazı sigorta şirketlerinin çeşitli yöntemlerle trafik sigortası poliçesi düzenlemekten kaçındığı yönündeki şikayetlere ilişkin bir açıklama yapıldı.

GİRİŞ 27.05.2022 15:28 GÜNCELLEME 27.05.2022 17:11
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (SEDDK) yapılan açıklamada, "Sigortalıların trafik sigortası taleplerinin karşılanması hususunda ilgili mevzuat hükmüne aykırılığa mahal verilmemesi adına kurumumuz tarafından gerekli incelemeler yapılmakta olup tespit edilen sorumlular hakkında ilgili mevzuat hükümleri uygulanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Yazılı açıklamada, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası’nın bir zorunlu sigorta olduğu, Kara Araçları Sorumluluk branşında ruhsat sahibi olan sigorta şirketleri tarafından söz konusu sigorta sözleşmelerinin düzenlendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu’nun 'Zorunlu Sigortalar' başlıklı 13’üncü maddesinin birinci fıkrası 'Cumhurbaşkanı, kamu yararı açısından gerekli gördüğü hallerde zorunlu sigortalar ihdas edebilir.

KANUNA AYKIRI

Sigorta şirketleri, 20'nci maddenin ikinci fıkrasının (b) bendi ile üçüncü fıkrası hükümleri saklı kalmak kaydıyla faaliyet gösterdiği sigorta branşlarının kapsamında bulunan zorunlu sigortaları yapmaktan kaçınamaz.' Anılan maddede açıkça düzenlediği üzere, Kara Araçları Sorumluluk branşında ruhsat sahibi olan sigorta şirketlerinin trafik sigortası yapmaktan kaçınmaları mevzuata aykırılık teşkil etmektedir."

"İNCELEME YAPILIYOR"

Açıklamada bu alandaki şikayetlere atıf yapılarak, "Sigortalıların trafik sigortası taleplerinin karşılanması hususunda ilgili mevzuat hükmüne aykırılığa mahal verilmemesi adına kurumumuz denetim elemanları tarafından gerekli incelemeler yapılmakta olup tespit edilen sorumlular hakkında ilgili mevzuat hükümleri uygulanacaktır" yorumunda bulunuldu.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Ahmet makas 1 yıl önce Şikayet Et
    12 Şubat 2022 tarihinde seyir halinde iken ani bir hareketle den araç benim aracıma çarptı ve karşı taraf %100 kusurlu, aracımın yapılması için orijinal parça talep ettim sigorta şirketinin atadığı eksper bize zorluğu çıkardı, 70 gün sonra parçaları bize tedarik ettirdi, şimdi raporu yanlış hazırlamış sigorta şirketi masrafımızın % 40 bedelini ödemek istiyor. Bu durumda ne yapmalıyım.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Trafik sigortası primleri çok arttı yüzde 108 arttı kaza başına 50.000 TL ödeme yapıyorlar sadece farın değeri ni karşılamıyor . Boşuna trafik sigortası yaptırıyoruz . Ama milleti düşünen yok.
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    trafik sigortası zorunlu olmasın artık isteyen kasko yapsın isteyen sigorta hem rekabet olur fiyatlar düşer devlet yetkilileri artık bu işi bir çözün yeter neden sigorta yapma zorunluluğu var ben kasko yapıyorum zaten
    Cevapla
  • şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kasko sadece sizin zararınızı karşılar. Trafik sigortası karşı tarafı öder.
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Gece vakitlerinde yada tatil günlerinde sigortası bitmiş vaziyette trafik polislerine yakalanan sürücülerin sigorta yaptırmak istediğinde, sadece zaman farkından dolayı sigorta şirketleri çok fahiş fiyat çekerek sigorta yaptırıyorlar çünkü bilyorlarki adamın eli mecbur, yaptırmazsa polis aracı bağlayacak. Durumun istismar edildiğini düşünüyor, konunun incelenmesi, irdelenmesi için yetkililere sesleniyorum.
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul lu dene istersen.
    Cevapla
  • İstanbullu 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamanı geçen poliçe zaten yüksek çıkıyor, sigorta şirketi ne kadar istese de üst limit üstünde poliçe tanzim edemez. Boş yorum olmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle