Otokoç, 45 binden fazla aracı tek merkezden yönetecek

Otokoç Otomotiv ve iştirakleri, 5 yıl içinde 45 binden fazla aracı KoçDigital ile hayata geçirdiği ‘Bağlantılı Araç’ projesi ile tek merkezden yönetmeyi hedefliyor.

Otokoç, 45 binden fazla aracı tek merkezden yönetecek
Otokoç, 45 binden fazla aracı tek merkezden yönetecek
GİRİŞ 27.05.2022 17:44 GÜNCELLEME 27.05.2022 17:45

KoçDigital ile Otokoç Otomotiv, geleceğin Bağlantılı Araç (Connected Car) dünyasını haber veren önemli bir projede bir araya geldi.

Koç Sistem'den yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında KoçDigital, Otokoç Otomotiv’in ‘Bağlantılı Araçlar ve Araç Paylaşımı’ Projesi için Türkiye’nin Nesnelerin İnterneti yönetim sistemi ‘Platform360’ üzerinde geleceğin Bağlantılı Araç uygulamalarını geliştiriyor. Bağlantılı Araç projesi ile beş yıl içerisinde, Otokoç Otomotiv ve iştiraklerine ait 45 binden fazla aracın tek bir merkezden yönetimi hedefleniyor.

Akıllı kentlerin dijital trafik düzenleri için potansiyel avantajlara sahip olan Bağlantılı Araç, Otokoç Otomotiv’in araç kiralama ve takip sektörlerindeki sektörel birikimi ile KoçDigital’in ileri analitik ve nesnelerin interneti teknolojisindeki endüstriyel deneyimini buluşturuyor.

Nesnelerin İnterneti ve ileri analitik uygulamalarda zengin bir çözüm setine sahip KoçDigital Nesnelerin İnterneti Platformu ‘Platform360’ üzerinde geliştirilen Bağlantılı Araç, geleceğin araç yönetim teknolojisini kurumların hizmetine sunuyor.

100 BİN ARAÇLIK FİLO SİSTEME ENTEGRE EDİLECEK

Proje hakkında konuşan Otokoç Otomotiv Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi İnan Ekici, "KoçDigital ile hayata geçirdiğimiz Bağlantılı Araç (Connected Car) projesi de hem sektörümüzün hem de Otokoç Otomotiv’in ileri dijitalleşme vizyonuna büyük katkı sağlamakla birlikte faaliyette bulunduğumuz 9 ülkede 100 bini aşan araç filomuzun tamamını sistem ile entegre hale getireceğiz. Amacımız, İnovasyon ve dijitalleşme stratejilerimiz ile, ihtiyaca yönelik yenilikçi çözümler sunarak müşterilerimizin memnuniyetini en üst seviyede tutmak" dedi.

''OTOMOTİV MARKALARI TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNE DÖNÜŞECEK''

KoçSistem Genel Müdürü ve KoçDigital Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Akarca da, otomobil konseptinin artık çevresindeki diğer nesneler ve bulutla bağlantılı olarak konforlu bir mobil yaşam tasarımına dönüştüğünü söyledi.

Akarca, "Önümüzdeki dönemde, otomotiv endüstrisinin taşıyıcı markaları artık otomotiv odaklı birer teknoloji şirketine dönüşecek. Otomotiv şirketleri teknolojiyi odak noktası yapmak zorundalar ki Türk otomotiv endüstrisi dünya ile rekabet edebilsin. Önümüzdeki beş yıl içerisinde kurumsal firmaların yüzde 80’inin nesnelerin internetini ana akım olarak benimsemeleri beklenirken, otomotivde bu öngörünün gerçekleştiğini bire bir takip edebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.