Tesla yeni fabrikası için yer bakıyor

22 Mart 2022 tarihinde CEO Elon Musk tarafından Berlin yakınlarında açılan; Avrupa’daki ilk Tesla fabrikası 2 ayda büyüme hesaplarına başladı.

Tesla yeni fabrikası için yer bakıyor
Tesla yeni fabrikası için yer bakıyor
GİRİŞ 29.05.2022 09:52 GÜNCELLEME 29.05.2022 09:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yılda 1 milyon Model Y üretme planları, fabrikanın genişleme projesinde ana fikri oluşturdu. Elektrikli araç üreticisi, gerekli belgeleri yetkili makamlara teslim etti. Ancak, büyüme planının uygulanmaya geçmesi birkaç yılı alacak.

Henüz üretim aşamalarının yavaş ilerlediği Tesla Berlin Gigafactory için gelecek büyüme yönünde olacak. Mevcut haliyle 300 hektar alana yayılan Berlin Gigafactory için 100 dönüm alan daha aranıyor. Yeni alanın mevcut tesisin yanında olması isteniyor.

Tesla’nın yeni arazi isteği yerel belediyeye iletildi. Fabrikanın yanındaki alanlar endüstriyel alan imarına sahip olmadığı için, yeniden imar planı değişikliği yapılması bekleniyor.

En ekonomik Tesla olan Model Y, Türkiye pazarına da önümüzdeki aydan itibaren ön sipariş alarak giriş yapacak bir yol haritasına sahip. Tesla Türkiye CEO’su Kemal Geçer, görevi devraldıktan sonra bunu bildirmişti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • HANİF KALKAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Tesla yer arıyor ilk adres turkiye çanakkele ye gelecek adres belli
    Cevapla