General Motors siber saldırıya uğradı

Siber saldırıya uğrayan General Motors'un sistemlerinden, müşterilere ait kişisel veriler çalındı.

General Motors siber saldırıya uğradı
General Motors siber saldırıya uğradı
GİRİŞ 01.06.2022 09:23 GÜNCELLEME 01.06.2022 09:23

Özellikle koronavirüs salgınıyla artan siber saldırılar nedeniyle birçok sektör zor durumda kaldı. Artık otomobillerin de dijitalleşmesiyle saldırılar bu sektöre kaydı.

Siber saldırganların son kurbanı, ABD merkezli otomobil üreticisi General Motors oldu. Markanın 11 Nisan ve 29 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşen siber saldırıyı keşfetmesi oldukça uzun sürdü.

Kişisel veriler çalındı

Yapılan açıklamaya göre, siber saldırı esnasında kullanıcı profillerine girilerek verilen hediye kartlarının kullanıldığı gözlemlendi. GM, bu durumu fark ettiğinde özelliği devre dışı yaparak saldırıyı engellemeye çalışsa da kullanıcı bilgileri saldırganların eline geçti.

GM'nin resmi açıklamasına göre saldırganlar, markanın resmi sitesinde ve mobil uygulamasında bulunan hesapları da ele geçirdi.

Bu da kullanıcıların isim/soy isim, şahsi mail adresi, kişisel adres, kullanıcı adı, telefon numarası, profil resimleri, arama ve varış noktası verileri, hediye kartı aktivitesi ve bunun gibi pek çok verisinin sızdırıldığı anlamına geliyor.

Öte yandan GM, kredi kartı bilgileri ve kimlik numaraları gibi hassas bilgilerin çalınmadığını söyledi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.