Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarına zam geldi

Otomobil üretimi çip krizinin devam etmesi nedeniyle yavaşlıyor, sıfır araç bulamayan tüketici ikinci ele yöneliyor. Üretimde yaşanan düşüş nedeniyle her geçen gün artan araç fiyatlarında, haziran ayında da artış yaşandı.

GİRİŞ 03.06.2022 17:41 GÜNCELLEME 03.06.2022 18:38
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Rusya - Ukrayna savaşıyla artan maliyetler sıfır otomobil üretiminde yaşanan sıkıntılardan dolayı ikinci el araç fiyatlarına yüzde 25 oranında artış yaşandı.

Döviz kurundaki yükseliş nedeniyle birçok marka sıfır otomobil fiyatlarına yüzde 20- 25 arasında değişen oranlarda zam yaptı. Sıfır araç fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle otomobilde talep ikinci el otoya kaydı.

İşte Türkiye'de satılan en ucuz sıfır otomobiller!Fiyatlar güncellendi! İşte Türkiye'de satılan sıfır araç fiyatları...

İkinci el otomobil pazarında yükselen fiyatlar nedeniyle vatandaşlar aradıkları aracı bulmakta zorlanıyor. Sektör temsilcileri ise indirimin aksine gelecek aylarda da fiyatların artacağını söylüyor.

Otomobil fiyatlarını düşürecek öneri! Yurtdışından araç getirelimOtomobil fiyatlarını düşürecek öneri! 

Kurban Bayramı ve yazın gelmesi ile birlikte ikinci el araç piyasasında fiyatların hızla yükseleceğini belirten sektör temsilcileri Kurban Bayramı öncesi fiyatlarda en az 4'de bir oranında zam beklediklerini açıkladı.

300 BİN LİRALIK OTOMOBİLE 75 BİN LİRA ZAM GELECEK

Orta segment ikinci el arabaların fiyatları şu anda 300 bin lira ve üzerinde seyrediyor. Beklenen zam gelirse 300 bin liralık arabanın fiyatı yüzde 25 zamla 75 bin lira birden artacak ve Kurban Bayramı öncesi 300 bin liraya satılan arabalar en kötü 375 bin liraya satılacak.

Honda'nın Civic modeline zam geldiHonda'nın Civic modeline zam geldi

Toyota Corolla'nın haziran ayı fiyatları açıklandı!Toyota Corolla'nın haziran ayı fiyatları açıklandı!

Renault Haziran ayı fiyat listesinde zam açıkladı! 2022 model Clio Taliant Captur Megane Zoe...Renault Haziran ayı zamlı açıklandı!

Fiat'tan en düşük 26 bin TL zam! 2022 model Haziran ayı yeni fiyat listesi açıklandı!Fiat'tan en düşük 26 bin TL zam!

KAYNAK: HABER7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 123
  • Adanali 1 yıl önce Şikayet Et
    hükümet domatesle patatesle uğraşıyor.adam 50 bin liralık arabaya 100bin istiyor.100bin liralık araç olmuş 250.ben hükümet bunların üstüne gitmeli....demekki ülkemizde savaş olsa vayy halimize
    Cevapla
  • Semih 1 yıl önce Şikayet Et
    Yedimeni parklarinds icraalik milyonlarca arac var.devlet bir kanun cikarsin..her arac basindan 10 bin tl alsin.bu 2 milyon aracta devletin kasasina 200 milyar girdi demek..devlet bu kanunu bir defaligina bir an once cikarsin.hem devlet kazansin.hem vatandas arac sahibi olsun..
    Cevapla
  • Adanali 1 yıl önce Şikayet Et
    ne kovid 19 muş beee kovid geçti...zam zam ne demekki kovidle bir ilgisi yokmuş....zenginler çok güzel piyasayla oynuyor
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamda gelse aracımı satmıyorum
    Cevapla
  • Kayserili 1 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetin Bican önce ithal araç getirmesi gerekir vatandaş ucuz ve kaliteli araca biner buradaki araçlar tefecilerin elinde patlasın şimdiye eskiden emekli olan bir memur hem ev alırdı hemde sıfır araç alırdı şimdi ikinci el araç alamıyor j
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle