Dünya devinde büyük sorun: 1 milyon araç geri çağırılacak, önemli arıza açıklaması!

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz’in, fren sistemini etkiyebilecek bir sorun nedeniyle dünya genelinde yaklaşık 1 milyon aracını geri çağıracağı bildirildi.

GİRİŞ 05.06.2022 07:43 GÜNCELLEME 05.06.2022 08:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Mercedes-Benz tarafından yapılan açıklamada, 2004-2015 yıllarında üretilen ML, GL ve R-Class serilerinde (SUV) "fren güçlendiricinin işlevinin" korozyondan etkilenebileceği belirtildi.

Açıklamada, potansiyel olarak etkilenen araçların sahipleriyle iletişime geçilerek, araçların hemen geri çağırmaya başlanacağı belirtildi.

Almanya Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi'ne (KBA) göre, Mercedes-Benz, 70 bini Almanya'da olmak üzere dünya çapında 993 bin 407 aracını geri çağıracak.

KBA’dan yapılan açıklamada, Mercedes-Benz’in söz konusu araçlarında korozyonun en kötü durumda, fren pedalı ile fren sistemi arasındaki bağlantının kesilmesine yol açabileceği belirtildi.

Açıklamada, "Sonuç olarak, ayak freni çalışamaz duruma gelebilir." ifadesi kullanıldı.

Alman basınında yer alan haberlerde ise söz konusu araçlarda yüksek korozyon durumunda özellikle güçlü veya sert bir frenlemenin fren servosunda mekanik hasara yol açmasının mümkün olabileceği, bu nedenle fren pedalı ile fren sistemi arasındaki bağlantının kopabileceği ve ayak freninin çalışmayabileceği belirtildi.

Bu arada, Mercedes-Benz, 13 Mayıs’ta ABD’de 2006'dan 2012 model yıllarına kadar belirli ML, GL ve R-Class araçlarını nadir durumlarda sert frenlemenin hidroforda mekanik hasara yol açabileceği ve araçların fren pedalıyla durdurulmasının mümkün olamayabileceği gerekçesiyle 292 binden fazla aracını geri çağırma kararı almıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiki Alman arabaları ful çip ve digital çalışıyor. Bu şekilde çok malzeme tasarrufu yapılıyor. Cep telefonu kadar bilgisayarla, emir komuta vererek her şeyi idare ediyor. Fakat bunlar daha olgunlaşmış değil, çok sorunlar çıkartıyorlar. Yani para tuzağı oluyorlar
    Cevapla
  • Anonim 1 yıl önce Şikayet Et
    Şuan sıkıntıda olan çiplerden zamanında 2 şer adet kullanmışlar. Büyük ihtimalle 1 adetini almak için çağırıyorlar.
    Cevapla
  • gerçekten 1 yıl önce Şikayet Et
    sorun tum dunyada var bizdekiler marsdan gelio aciklamayi yaparlar hemen bizde uretilenlerde yok derler guvenle kullanin masraf olmasin
    Cevapla
  • hatırla 1 yıl önce Şikayet Et
    dahada Alman arabası alınmaz bu neya Bmw ile mercedes yarış ediyor adeta.
    Cevapla
  • İlhan Akan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim toroslar, şahinler ne güzel duruyor, bu Mercedes de ne kötüymüş, iyiki almamışız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle