Toyota Corolla makyajlandı!

Türkiye'de en çok tercih edilen markalardan Toyota, sedan versiyonunu Sakarya'da üreterek dünyaya ihraç ettiği Corolla modelini güncelledi.

Toyota Corolla makyajlandı!
Toyota Corolla makyajlandı!
GİRİŞ 05.06.2022 11:18 GÜNCELLEME 05.06.2022 11:18

Toyota, en çok satılan modeli Corolla'da bir dizi güncellemeye gitti. Otomobilin tasarımında büyük ölçüde değişikliğe gidilmezken, güncelleme çalışmalarının kaputun altına yoğunlaştığı görülüyor.

Yapılan açıklamaya göre, aracın 1.8 litrelik ve 2 litrelik hibrit motorlarında beygir gücü artırıldı. Buna göre, 1.8 litrelik ünite artık 140 beygir güç üretirken, Türkiye'ye getirilmeyen 2 litrelik hibrit motor ise 196 beygir güç üretir hale geldi.

Yapılan iyileştirmeler ile birlikte, 1.8 litrelik hibrit Corolla'nın 0-100 km/s değeri 1.7 saniye azaldı ve 9.2 saniye düştü. Performans iyileştirmesine rağmen, bu motorun CO2 emisyonu 102 g/km olarak değişmeden korundu.

Yapılan güncelleme ile birlikte, Corolla'daki multimedya ekranı da Corolla Cross'tan alınan 10.5 inç ekran ile değiştirildi.

Bu ekran üzerinden, bulut tabanlı navigasyon, gerçek zamanlı trafik ve yolculuk bilgisine sürekli erişimin mümkün olacağı aktarıldı.

Corolla'ya gelen özellikler arasında, aralarında multimedya sistemi ve cam açma/kapatma gibi çeşitli işlevlerin kontrollerine yönelik sesli komut sistemi de bulunuyor.

Ayrıca, akıllı telefon ile uzaktan kapıları kilitleme/açma, kabini ısıtma/soğutma ve aracın konumunu tespit etme gibi fonksiyonlar da Corolla'nın yeni özellikleri arasında.

Yenilenen Corolla'nın 2023'ün ilk çeyreğinde Avrupa'da satışa sunulacağı açıklandı.

KAYNAK: HABER7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.