1 günlüğüne araç kiraladı, hayatının şokunu yaşadı

Mersin'in Tarsus ilçesinde ikamet eden Emre Tirrun, 2015 yılında üniversite eğitimi almak için gittiği Denizli'de bir günlüğüne otomobil kiraladı.

1 günlüğüne araç kiraladı, hayatının şokunu yaşadı
1 günlüğüne araç kiraladı, hayatının şokunu yaşadı
GİRİŞ 05.06.2022 16:42 GÜNCELLEME 05.06.2022 16:42
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Emre Tirrun (30), 2015 yılında Pamukkale Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nü kazandı. Eğitimi için Denizli'ye giden Tirrun, bir süre sonra küçük eşyalarını taşımak için bir günlük araç kiraladı. İddiaya göre, kiraladığı aracın bedelini ödeyen Tirrun'a kullandığı kiralık aracı teslim alırken boş senet imzalatıldı.

Üniversiteyi bitirip memleketine dönen Tirrun, doldurulmuş senetle 6 yıl sonra 80 bin faiziyle birlikte 140 bin TL'lik borçla icraya verildi. Tirrun da araç kiraladığı kişilerin kendisine boş senet imzalatıp, dolandırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

"ÜZERİMDEKİ ARABAMA HACİZ KOYULDU"

Emre Tirrun, "Üniversite döneminde 80-90 liralık bir günlük araç kiraladım. Otomobili sağ salim teslim ettim. Aradan 6 yıl geçtikten sonra telefonuma gelen mesajla şok oldum. Kimseye borcum yoktur. Zor şartlarda okuyan biriydim. 2021 yılı ekim ayına doğru hakkımda düzenlenen 140 bin TL'lik senet nedeniyle tüm hesaplarıma, üzerimdeki arabama haciz koyuldu. Gerek özel hayatım gerek sosyal hayatım sarsıldı. Birçok yere başvuru yaptık. Senetteki imzanın bana ait olmasından dolayı çıkar yol bulamadık. Savcılığa giderek dolandırıldığımı söyleyerek, suç duyurusunda bulundum. Bu kişilerin mağdur ettiği tek kişinin ben olmadığımı öğrendim. Benimle birlikte birkaç kişi daha var, aynı kişiler tarafından dolandırılan" dedi.

KAYNAK: İHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • Addem 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş senede imza atma ne kardeşim
    Cevapla
  • alaaddinli 1 yıl önce Şikayet Et
    bu arkadas dogru soyluyor, ne yazikki bu araba kiralama firmalari denizlimizin yuz karasi, almanyalilarada acik senet imzalatiyorlar. bu gencin gercegi soyledigini dudunuyorum.
    Cevapla
  • nevizade 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurtoğlu 18:14 inşallah parçaladığınız senet gerçekten de sizin imzaladığınız senettir. Bu senet işlerinde o kadar dolsndırıcılık yapılıyor ki anlatma ile bitmez. Devletin bu işe bir çözüm bulamaması da çok ilginç. Senet vs. çek işleri noterde yapılsa kaybeden kim olur?
    Cevapla
  • Alperen 1 yıl önce Şikayet Et
    kaybedeni bilmem ama kazanan NOTER olur. Kardeşim Adli tıp denen bir kurum var ne zaman düzenlenmiş, imza ile senet düzenleme dönemi tesbit edilip sonradan düzenleyene ciddi ceza verilirse olay bu kadar kolay olmaz zannımca. CEZA CEZA CEZA...
    Cevapla
  • Birgarip 1 yıl önce Şikayet Et
    Seneti kim imzalatıysa. O şirketin sahiplerini bir araya getir. Alınlarına birer imzada sen at.hesab tamam de. İmzan delikli olsun.
    Cevapla
  • Selahattin Eyyubi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür olaylar Savcının Hakimin Milletvekilinin Belediye başkanlarının başına gelmeli ki yasa çıkarsınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle