Citroen Ami'nin Türkiye fiyatı açıklandı! İşte yeni Ami'nin fiyatı ve özellikleri

Türkiye'nin en ucuz aracı olmaya aday Citroen Ami'nin resmi olarak fiyatı açıklandı. 219 bin TL'lik fiyat etiketi ile dikkat çeken Citroen Ami'nin yakın zamanda online olarak da satışı başlayacak. İşte merak edilen özellikler...

GİRİŞ 12.06.2022 10:42 GÜNCELLEME 12.06.2022 10:42
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Fransız otomotiv devi Citroen'in uygun fiyatlı aracı Ami'nin Türkiye resmi fiyatı duyuruldu. Tamamen elektrikli motoru ile ekonomik avantaj sağlayacak araç, özellikle şehir içi kullanıcılarına hitap edecek.

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre ise araç firmanın resmi internet sitesi üzerinden de yakın zamanda online olarak satışa sunulacak. B1 Ehliyete sahip olan herkes aracı kolaylıkla kullanabilecek. İşte Citroen Ami'nin fiyatı ve özellikleri...

İŞTE CİTROEN AMİ'NİN TÜRKİYE FİYATI

Citroen Ami'nin resmi fiyatı belli oldu. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte mobilite ihtiyacına elektrikli ve kolay bir çözüm sunan Ami, online satış yoluyla Citroen müşterileriyle buluştu.

Citroen’in yeni şehir içi tam elektrikli otomobili Ami, Türkiye yollarına 219.000 TL’lik fiyatı ile satışa çıktı.

En ucuz otomobil Citroen Ami Türkiye'de satışta! İşte fiyatı ve özellikleriEn ucuz otomobil Citroen Ami Türkiye'de satışta! İşte fiyatı ve özellikleri

Citroen Ami Online Satışa Çıkıyor

TEK ŞARJLA 75 KİLOMETRE

Ami, sıfır emisyon değerine sahip tamamen elektrikli yapısıyla tüm kent merkezilerine özgürce erişim imkanının yanı sıra sessiz ve dingin bir sürüş sağlıyor. 45 km/saate kadar hızlara ulaşabilen Citroen Ami, debriyajsız, yumuşak ve akıcı bir sürüşün yanı sıra elektromotorun ürettiği yüksek tork değeri sayesinde ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunan dört tekerlekli bir bisiklet. Öte yandan Ami, tamamen elektrikli güç-aktarma organıyla tamamen sessiz bir sürüşe imkan tanıyor.

Ami tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabilirken, şarj etmek için yolcu kapısının içinde bulunan entegre kabloyu, standart bir prize (220 V), tıpkı bir akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar gibi takmak yeterli oluyor. Sadece 3 saat içinde yüzde 100 şarj olabilen Citroen Ami ile özel şarj istasyonu ihtiyacı da son buluyor.

B1 EHLİYET VE 16 YAŞ YETERLİ

Elektrikli scooter olarak geçen Citroen AMİ için 18 yaş sınırı bulunmuyor. Aracı kullanabilmek için B1 ehliyetine sahip olmak yeterli ve 16 yaş ve üzeri herkes kolaylıkla kullanabiliyor. Lakin yine de 7 saatlik Citroen AMİ kullanma eğitimi belgesi ile almak zorunlu tutuluyor.

Ayrıca araç için ödenmesi gereken bir MTV bulunmuyor.

Citroen Ami İç Detayları

MULTİMEDYA EKRANI YOK

Fransız otomotiv devi maliyetleri sıfıra indirmek adına Citroen AMİ'nin içerisinde birçok teknoloji ürünü kullanmamış. Araç içerisinde bir multimedya ekranı veya teyp bulunmuyor. Bunun yerine telefon tutacağı yerleştiren firma, kullanıcıların bu tarz ihtiyaçlarını telefon ve bağlantılar üzerinden karşılamasını hedefliyor. 
Ayrıca araçta ek olarak detaylı bir gösterge paneli de bulunmuyor. Panel üzerinden hız göstergesi ve bazı araç bilgilerinin dışında herhangi bir bilgi yer almıyor.

CİTROEN AMİ MODELİNDE BÜYÜK TALEP BEKLİYORUZ

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, Ami'nin her yaştan kullanıcı için uygun bir çözüm olmasıyla bambaşka bir deneyim sunduğunu vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Her zaman müşterilerimizin memnuniyetini en üst seviyede tutmak için çalışmaya gayret gösteriyoruz. Ami modelimizi de Türkiye pazarına sunarken ne kadar doğru bir iş yaptığımızı aldığımız karşılıkla görüyoruz. Şehir içi mobilite çözümü Citroen Ami, ilk günden bu yana çok ciddi bir talep görüyor.

Lansmanımızdan bu yana 400 adet kurumsal satış gerçekleştirdik. Perakendede ise hali hazırda 300'den fazla müşteri aracı almak için ön talep oluşturdu. Bu sene içerisinde tedariğe bağlı olarak parekende kanalında 500 adet civarında satış öngörüyoruz. Online kanallar üzerinden satışını gerçekleştirdiğimiz yüzde 100 elektrikli mobilite çözümümüz Ami'nin, ilk yılında önemli bir başarı elde ederek 1000 adet seviyelerinde toplam satışa ulaşmasını hedefliyoruz."

Alkım, Ami tamamen online bir satış yolculuğu olduğunu belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kentsel ve kent çevresine yönelik tamamen elektrikli ulaşım aracı Ami sadece ulaşımı değil, hayatı her anlamda kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda müşterilerin çevrimiçi yolculuğunun bir parçasını oluşturuyor. Sadece sürüş özellikleriyle değil, hayatı her anlamda daha akıcı ve daha pratik kılmayı hedefleyen Citroen Ami, dijital dünya üzerinden; araç paylaşımı, farklı sürelerde kiralama veya satın alma olsun çeşitli formüllerle kullanıcıların ulaşıma erişimlerini kolaylaştırıyor.

O yüzden iş yapış tarzımızı da biraz değişikliğe gitmeye karara vererek, Ami'yi müşterilerimize tamamen online bir yolculuk ile sunmak için adımlarımızı attık. Web sitemiz üzerinden bayilerimizin de entegre olduğu sistemle bir tıkla Ami'nin satın alma yolculuğunu tamamlıyoruz. Üstelik bu online satın alma yolculuğunda Citroen AMI satın alacak her müşterimize de aracını evine kadar gönderme veya istediği adreste teslim etme gibi ayrıcalıklı bir hizmet sunacağız."

KAYNAK: HABER7, AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • corumlu19 1 yıl önce Şikayet Et
    buna o parayı verenlerin aklından şüphe ederim...kesinlikle etmez o parayı o parayı verenler çıkıpta acız narası atmasınlar..
    Cevapla
  • Hayırlı traşlar 1 yıl önce Şikayet Et
    3 sene önce bu paraya Mercedes ediyordu
    Cevapla
  • Kılçık 1 yıl önce Şikayet Et
    Normal bir yağmur da bile sele kapılıp gidecekmiş gibi duruyor.50 bin liralık motosiklette bile bundan daha fazla özellik var.Bundan daha büyük suzuki cerry minibüsüm vardı,yanından biri hızlıca koşarak geçse arabanın dengesi bozuluyordu.Bunu düşünemiyorum bile
    Cevapla
  • Vaza 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa fiyatı kac lira ki.Keriz silkeleme.Bidiğin elektrikli bisikletin büyüğü
    Cevapla
  • Nereye 1 yıl önce Şikayet Et
    El kadar kutu, 2yüz küsür bin lira. Ne mutlu bize.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle