Elektrikli Citroen Ami Türkiye'de satışa çıktı, 25 dakikada tükendi!

Citroen'den yapılan açıklamaya göre, online satışa açılmasından 25 dakika sonra ilk parti araçların tamamı tükenerek her 1 dakikada 2 Citroen Ami'nin satışı gerçekleştirildi.

GİRİŞ 21.06.2022 14:30 GÜNCELLEME 22.06.2022 17:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en ucuz sıfır otomobili Citroen geçen yıl aralık ayının sonundan bu yana kurumsal müşterilere satışını gerçekleştirdiği yüzde 100 elektrikli mobilite aracı Ami'yi perakende satışa sunmasından kısa bir süre sonra ilk 50 araçlık parti tükendi.

Citroen'in yeni şehir içi mobilite çözümü Ami, Türkiye yollarına 219 bin TL'lik fiyat etiketi ile çıkmıştı.

100 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan ve bu süre içerisinde ikonik bir marka haline gelen Citroen, ulaşım gereksinimlerine çözüm üretme ilkesiyle yenilikleri ortaya koymaya devam ederken bir ilke daha imza attı.

CİTCOEN AMİ'YE YOĞUN TALEP

Açıklamada görüşlerine yer verilen Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, Ami'nin her yaştan kullanıcı için uygun bir çözüm olmasıyla bambaşka bir deneyim sunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Ami modelimizi de Türkiye pazarına sunarken ne kadar doğru bir iş yaptığımızı aldığımız karşılıkla görüyoruz. Şehir içi mobilite çözümü Citroen Ami, ilk günden bu yana çok ciddi bir talep görüyor.

Lansmanımızdan bu yana 400 adet kurumsal satış gerçekleştirmiştik. Perakende tarafında da ilk parti araçlarımızın online satış sistemimiz aracılığıyla 25 dakika içerisinde tükenmiş olması gelecekte bu modelin çok daha başarılı yerlere gelebileceğinin ve hedeflerimizin de üzerine çıkabileceğimizin bir göstergesi.

Online kanallar üzerinden satışını gerçekleştirdiğimiz yüzde 100 elektrikli mobilite çözümümüz Ami'nin, ilk yılında önemli bir başarı elde ederek 1000 adet seviyelerinde toplam satışa ulaşmasını hedefliyoruz.''

TEK ŞARJLA 75 KM

Müşteriler, Ami'yi web sitesi üzerinden bayilerin de entegre olduğu bir sistem aracılığıyla satın alıyor. Bütün bu yolculuğun sonunda ise online olarak satın alınan Ami'ler müşterilerin istedikleri adreslere teslim ediliyor.

Araç, 45 km/saate kadar hızlara ulaşabilen, debriyajsız, yumuşak ve akıcı bir sürüşün yanı sıra elektromotorun ürettiği yüksek tork değeri sayesinde ilk hareket anından itibaren yüksek çekiş gücü sunan dört tekerlekli bir bisiklet.

Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım

Elektrikli güç-aktarma organıyla tamamen sessiz bir sürüşe imkan tanıyan, şehir içinde özgürce ulaşım imkanı sunan araç, tek bir şarj ile 75 kilometreye kadar elektrikli sürüş menziline ulaşabiliyor.

CİTROEN AMİ 3 SAATTE ŞARJ OLUYOR

Citroen Ami’yi şarj etmek için yolcu kapısının içinde bulunan entegre kabloyu, standart bir prize, tıpkı bir akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar gibi takmak yeterli oluyor. Sadece 3 saat içinde yüzde 100 şarj olabilen Citroen Ami ile özel şarj istasyonu ihtiyacı da son buluyor.

KAYNAK: HABER7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Halk 1 yıl önce Şikayet Et
    Para yok diyip ağlayanlara , 25 dk da bitiyor . Trinidad satlarda ara bulunmuyor bırak bunu ağır hasarlı araçlar yok satıyor.
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu arac için bu para çok bu araba tek kişilik yani hızı belli otobana girmesi yasaktır tahmin ediyorum
    Cevapla
  • Canacan 1 yıl önce Şikayet Et
    Togg bu segmentleri acil üretime almalı.
    Cevapla
  • Attila 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu el arabasından 50 tane getirmişler. Kesin hepsini galericiler almıştır. Bu arada aracın tam şarj süresi 3 saat dolu aküyle 75 km gidiyormuş. Yani 75 km'de bir 3 saat bekleyeceksin ki şarj olsun. Bisiklet alın daha iyi bunu alacağınıza.
    Cevapla