Otomotivde satışlar hızla düşüyor

Koronavirüs salgını ve ardından Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın ekonomiye etkileri her alanda kendisini göstermeye başladı.

Otomotivde satışlar hızla düşüyor
Otomotivde satışlar hızla düşüyor
GİRİŞ 21.06.2022 10:04 GÜNCELLEME 21.06.2022 10:04
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Otomobil Endüstrisi Birliği (VDA), otomobil satışlarının bu yıl dünya çapında gerileyeceğini açıkladı. VDA, bu yıl için araç satışlarında dünya çapında yüzde 1 artış bekledikleri yönündeki tahmini negatife çevirdi.

VDA Başkanı Hildegard Müller, her bölgede satışlarda gerileme olduğunu ifade etti. Welt Am Sonntag gazetesine konuşan Müller, ''Dünya pazarında yüzde 1’lik bir artış olacağından yola çıkmıştık ancak bunu eksi 1’e indirdik'' dedi.

Sadece Avrupa pazarında yüzde 3’lük bir artış öngörüsünde bulunan VDA, bunu da geçen yıl gerçekleştirilen satış rakamları seviyesine indirdi. ABD pazarında yüzde 2’lik artış beklenirken, satışlarda bu yıl için yüzde 1’lik bir gerileme öngörüldü. Aynı şekilde Çin pazarında da yüzde 2’lik artış beklentisi yüzde 2’lik düşüş olarak hesaplandı.

''ÜRETİM BAŞKA YERLERE KAYAR''

Müller, piyasanın hâlâ güvensiz ve değişken olduğuna dikkati çekti. Üretimde verimliliği artıracak büyük reformların hâlâ hayata geçirilmemesini eleştiren Müller, ''Almanya, en yüksek endüstriyel elektrik fiyatlarından birine, en uzun planlama süreçlerine, hammadde güvenliği eksikliğine ve uluslararası karşılaştırmada yüksek vergi ve harçlara sahipse, üretimin başka yerlere kayma riski var'' dedi.

Almanya ve Avrupa’nın çok az ticaret anlaşması yaptığı konusunda eleştiride bulunan Müller, ''Bu sadece ekonomik bir hata değil, aynı zamanda jeostratejik bir hatadır'' diye konuştu. Artık ticaret ve yatırım anlaşmalarının yanı sıra enerji ortaklıklarına da ihtiyaç olduğunu ifade eden Müller, ''Dönüm noktası, hepimizin somut bir eylemde bulunmasını gerektiriyor'' ifadelerini kullandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Ozca n 1 yıl önce Şikayet Et
    Su an araclarda konutta balon var konut ta arz talep cok dengesiz otomobil bu yakit fiatiyla almak cesaret istiyor konut almak istiyen eski kiracilar oturmayi tercih ediyor sunu soyleyim her iki kesim beklemeden yana bundan sonra buyuk oranda artmaz biraz dusebilir
    Cevapla
  • Hakkı coşkun 1 yıl önce Şikayet Et
    Araç lar düşecek kim alıp başına bela edecek her çeşit yük.
    Cevapla