Otomobil üretimi azalırken aksesuar pazarı büyümeye devam ediyor

2022 yılının Ocak-Nisan döneminde otomobil üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 oranında azalırken oto aksesuar pazarı ise tam tersi bir büyüme gösteriyor. Otomobil sektörüne getirdiği yeniliklerle fark yaratan ve ışık yayma alanında lider firma olan ams OSRAM’ın aksesuar ürünlerindeki satışları geçtiğimiz yıla oranla yüzde 35’in üzerinde arttı.

Otomobil üretimi azalırken aksesuar pazarı büyümeye devam ediyor
Otomobil üretimi azalırken aksesuar pazarı büyümeye devam ediyor
GİRİŞ 21.06.2022 12:06 GÜNCELLEME 21.06.2022 12:06

Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) tarafından açıklanan Ocak-Nisan dönemine ait üretim ve ihracat adetleri yılın ilk dört ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 azalarak 409 bin 903 adet, otomobil üretimi ise yüzde 20 azalarak 229 bin 200 adet olarak gerçekleşti. Yaşanan bu azalışta, tedarik zincirindeki aksamalar ve ekonomik dalgalanmalar büyük rol oynadı.

Yaşanan bu olumsuz gelişmeler sonucunda ise insanlar mevcut araçlarının bakımına daha fazla özen göstermeye başladı. Bu durum ise araç içi aksesuar pazarının büyümesini sağladı. Bu büyüme doğrultusunda; OSRAM’ın aksesuar ürünlerindeki satışları yüzde 35’in üzerinde arttı. OSRAM’ın BATTERYstart ve BATTERYcharge akü bakım cihazları ve TYREinflate hava kompresörleri öne çıkan ürünlerin başında yer aldı.

2022 yılının ilk 6 ayının otomotiv sektörünün tüm paydaşları için zorlu geçtiğini belirten ams OSRAM Türkiye Otomotiv Satış Müdürü Can Sürücü, ‘‘Yaşanan tüm bu olumsuzluklara karşın hem performans ürünlerimiz hem de toplam ciromuz ile hedeflediğimiz seviyenin üzerinde performans gösteriyoruz. ams OSRAM ürünlerine olan güveni ve son kullanıcılara yönelik olarak yapmış olduğumuz bilinçlendirme çalışmalarının güç ekonomik koşullarda bile meyvesini verdiğini gösteriyor’’ dedi.

ams OSRAM yatırımlarına devam ediyor

Araç güvenliğine, araç elektrik aksamlarına ve elektrikli araçlara yönelik farklı ürün gruplarını piyasaya süren ams OSRAM, global olarak da yeni ürün geliştirmek için yatırımlarına da hız kesmeden devam ediyor. Özellikle aydınlatma sistemleri ve sürüş güvenliğine odaklanan şirket, yeni ürünler ile sürücülerin hayatını kolaylaştırmaya devam edecek.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.