Ford, Focus modelinin fişini çekti

ABD'li otomobil üreticisi Ford, en ikonik modeli olan Focus’un üretimini resmen durduruyor.

GİRİŞ 23.06.2022 16:18 GÜNCELLEME 23.06.2022 16:19
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

24 yıl önce pazara sunulduğunda 'Yılın Otomobili' seçilen ve o günden bu yana imza attığı ilklerle segmentinde öne çıkan Ford Focus, yenilenen versiyonuyla geçtiğimiz günlerde Türkiye'de satışa sunulmuştu.

Birkaç ay önce yeni elektrikli otomobil serisini duyuran Ford, içten yanmalı Mondeo, Focus ve Fiesta modellerinin üretimini durduracağını açıklamıştı.

FORD FOCUS 2025'TE VEDA EDECEK

Yeni yapılan açıklamada ise Ford Focus'un üretiminin sonlanacağı tarih ortaya çıktı. Açıklamada, 2025 yılında Focus üretiminin sona ereceği bilgisi paylaşıldı.

9 Ağustos tarihinde üretimi ciddi miktarda azaltılacak olan Focus, 2025 yılına kadar kademeli olarak piyasadan çekilecek.

Bununla birlikte, Mondeo ve Fiesta modellerinin piyasadan çekileceği tarihle ilgili şimdilik bir bilgi yok.

İŞTE FORD FOCUS MODELİNİN TÜRKİYE FİYATI

Geçtiğimiz günlerde ülkemizde satışa sunulan yeni Ford Focus; sedan, hatchback ve station wagon gövde tipleriyle ilk safhada TrendX serisi ile satışa sunulacak. Daha sonraki günlerde ise Titanium, Active, ST Line donanım seviyeleri de gelecek.

Yeni Focus, 587 bin 500 TL'den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim satış fiyatı ile Ford Türkiye yetkili bayilerinde müşteriler ile buluşuyor.

Makyajlı Ford Focus hibrit Türkiye'de satışta çıktı! İşte fiyatı ve özellikleriMakyajlı Ford Focus hibrit Türkiye'de satışta çıktı! İşte fiyatı ve özellikleri

 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Ford Fusion 1 yıl önce Şikayet Et
    Focus ile Mondeo karışımı Fusion zaten 3 yıldır amerikada üretilip satılıyor.
    Cevapla
  • İlhan 1 yıl önce Şikayet Et
    4-5 Yıllık Focus Kullanısıyım Son Kasası Çok iyidi yazık etmişler. Keşke Son Kasayı Elektirikli olarak değiştise bilseler.
    Cevapla
  • Galericiler 1 yıl önce Şikayet Et
    5 para etmezdi
    Cevapla
  • Sems 1 yıl önce Şikayet Et
    Focus 2021 otomatik e bindiniz mi?
    Cevapla
  • Engin 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan arkadaş bu kaliteli otomobili iye sonlandırırlar anlamıyom
    Cevapla
  • Ali yiğit 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakıt düşmanı be
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle