Araç sahipleri dikkat! Uygulama bugün başladı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (SEDDK), Değer Kaybı Taleplerinde Ekspertiz İşlemlerine İlişkin Genelge 1 Temmuz Cuma günü itibari ile yürürlüğe girdi.

GİRİŞ 01.07.2022 13:46 GÜNCELLEME 01.07.2022 13:46
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

SEDDK'den yapılan açıklamada, söz konusu düzenleme ile hak sahipleri ve sigorta şirketleri trafik kazası sonrasında değer kaybı taleplerine ilişkin eksper atama işlemlerinin Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) bünyesinde oluşturulan platform üzerinden gerçekleştirebileceği belirtildi.

Açıklamada, eksper atama işlemlerinin yanı sıra atanan eksperin değer kaybı tespitlerine ilişkin raporunu bu platform üzerinden hazırlayacağı, tarafların raporda yer alan tespitlere bu platform üzerinden itiraz edilebileceği, isterlerse itiraz eksperi ve hakem eksperi de atayabileceği kaydedildi.

Uygulamanın, hak sahiplerinin değer kaybı hesaplama ve raporlama süreçlerinin tamamını kendisinin yönetebilmesini, ekspertiz raporuna kolayca ulaşmasını sağlayacağı aktarılan açıklamada, "Değer kaybı tespitlerinde standardizasyon sağlayacak bu uygulama ile hak sahiplerinin trafik kazası sonrasında araçlarında oluşan değer kaybına ilişkin tazminat ödemelerini en hızlı bir şekilde elde etmelerine, güvenilir bir tazmin süreci oluşturulmasına imkân sağlanacak." ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Ahmetoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkalarının hatasını,en kötüsüde danışıklı dövüş yaparcasına kaza yapıp paraların sigortadan alınması neticesinde de sigorta fiyatları yükselip ucu bize değiyor ve bu sistem mecburi..
    Cevapla
  • Ali yasar 1 yıl önce Şikayet Et
    5 TL ilk hasarı 20 TL yaptıran siğorta şirketleri hem tremeri yukseltip hasarı artırıyor arabanın degerini düşürüyor.2,-Bu nedenle tüm araç sahipleri yuksek sigorta başkasının hasarını ödüyor bu sahtekarlıkta kim kazançlı
    Cevapla
  • Haşmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendisi kaza geçirmemiş birisi görüş belirtmese iyi olur
    Cevapla
  • Mehmet Yaman 1 yıl önce Şikayet Et
    Sigorta araç kaza yapınca işe yarıyor, yangın çalınma gibi v.s. işlere bakmıyor böyle sigorta anlayışı olamaz.
    Cevapla
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Sigorta kapsina göre sigorta işler. Poliçe içeriğine hırsızlık yangın sel ilave ettirir Bedelini odetsen sorun yok bildiğim kadarıyla.
    Cevapla
  • M biçer 1 yıl önce Şikayet Et
    Değer kaybı suçlu taraftan tahsil edilmeli belki belki trafikteki sığırlar adam olur olmasa da olur tüm yaptıkları kendilerine ödetilir
    Cevapla
  • Fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum sana
    Cevapla
  • İsmail.h.Ögretici 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden sigortaya para ödüyoz havuzda biriken paralar araçsahiplerinindir haklı olan sigortadan tam hakkını alabilmeli suçlu olandaarabasını kendi yaptırmalı.
    Cevapla
  • Ergün 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaza bu seninde başına gelebilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle