Sosyal medya uygulamaları otomotiv sektörünü sekteye uğratıyor

Bazı vatandaşların sosyal medya uygulamaları üzerinden araç fiyatlarını yükselttiğini söyleyen Düzceli galerici esnafı, "Eskiden galericilerin araç fiyatlarını çok yüksek tuttuklarını söylerlerdi şimdi ise durum tam tersine döndü" dedi.

Sosyal medya uygulamaları otomotiv sektörünü sekteye uğratıyor
Sosyal medya uygulamaları otomotiv sektörünü sekteye uğratıyor
GİRİŞ 03.07.2022 14:41 GÜNCELLEME 03.07.2022 14:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı öncesi Düzce Küçük Sanayi Galericiler Sitesi'nde son açık oto pazarı yapıldı. Sıcak hava ile birlikte sabah saatlerinden itibaren beklentinin altında kalan pazar, hem aracını satmaya gelenleri hem de galerici esnafını hayal kırıklığına uğrattı.

Özellikle pandemiden sonra otomotiv sektöründe büyük değişimler yaşandığını ifade eden Düzceli esnaf Sezgin Sarıkaya, sosyal medya uygulamalarında insanların araç fiyatlarını daha da yükselttiğini belirtti.

Galericilerin kendi aralarında yaptığı pazarlık paylarının daha bilinçli olduğunu ifade eden Sarıkaya, "Eskiden galericilerin araç fiyatlarını çok yüksek tuttuklarını söylerlerdi şimdi ise durum tam tersi" şeklinde konuştu.

Aracını satmak için oto pazarına getirdiğini belirten Olcay Çakırarslan, "Bugün ikinci el pazarında beklediğim kalabalık yok. Bu durgunluğun bayram sonrası da devam edecek diye düşünüyorum" dedi.

"VATANDAŞLAR KURBANA YATIRIM YAPTIĞI İÇİN BUGÜN ARABA PAZARI BOŞ KALDI"

Yaklaşık 10 yıldır araç alıp sattığını söyleyen Bülent Eski, "Otomobil sektörü şu sıralar galericileri hiç memnun etmiyor. Bayram öncesi vatandaşlar kurbana yatırım yaptığı için bugün araba pazarı boş kaldı" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Ali veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurbanı her sene yaparlar onunla alakası yok fiyatlar çok yüksek ondan
    Cevapla