Yerli otomobil Togg’a proje bazlı destek

Togg üretim tesisinin bulunduğu taşınmaz, yatırım süresi ve istihdam şartının yerine getirilmesi halinde bedelsiz verilebilecek.

GİRİŞ 07.07.2022 15:58 GÜNCELLEME 07.07.2022 17:16
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Togg üretim tesisi ile SIRO otomobil batarya fabrikasına tahsis edilen taşınmazlar, yatırımın tamamlanması ve istihdam şartının sağlanması halinde bedelsiz olarak tescil edilebilecek.

Bursa'da Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (TOGG) elektrikli otomobil üretim tesisi yatırımı ile Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (SIRO) batarya hücresi ve modül üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilmesine ilişkin kararlar kapsamında yatırım yeri tahsisi desteği verilmişti.



Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı Kararları ile daha önce tahsisleri yapılan alanlarda yatırım yeri tahsisi idari sürecinin yürütülmesine ilişkin düzenleme yapıldı.

Buna göre, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki kararda belirtilen taşınmaz üzerinde, Togg lehine doğrudan, hasılat payı alınmaksızın 49 yıllık süreyle bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı tesis edilecek.

Öngörülen yatırımın tamamlanması ve istihdamın 5 yıl süreyle sağlanması şartıyla söz konusu taşınmaz, şirketin talebi halinde Togg'a bedelsiz tescil edilebilecek.

Öte yandan Bursa'nın Gemlik ilçesindeki batarya hücresi ve modül üretim tesisi yatırımı kapsamında da kararda koordinatları verilen taşınmazlar üzerinde SIRO lehine doğrudan, hasılat payı alınmaksızın 49 yıllık süreyle bağımsız ve sürekli nitelikte irtifak hakkı verilecek. Şirketin yatırım süresi ve istihdam şartını yerine getirmesi halinde söz konusu taşınmazların SIRO'ya bedelsiz devri yapılabilecek.

PROJE BAZLI TEŞVİK SİSTEMİ

Kalkınma planları ve yıllık programlarda öngörülen hedefler doğrultusunda Türkiye'nin mevcut veya gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyaçlarını karşılama, arz güvenliğini sağlama, dışa bağımlılığını azaltma, teknolojik dönüşümünü sağlama, yenilikçi, Ar-Ge yoğun ve katma değeri yüksek olma niteliklerini haiz yatırımlar Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında destekleniyor.

Söz konusu sistem kapsamında sadece Togg değil, asgari yatırım tutarı ve uygunluk kriterlerini karşılayan diğer projeler de vergisel, istihdam ve finansmana yönelik çeşitli desteklerin yanında yatırım yeri tahsisinden de yararlanabiliyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi de adamlar 1 milyar dolar yatırıyor, var mı aranızda 1 milyar dolar yatırım yapan? Bu aracın %5'i devlete ait bunu da söyleyeyim.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Süleyman Demirel, Ford fabrikası kurulurken Koç grubuna İzmit teki Seka ya ait ormanları bedeva , bedelsiz verdi. İsteseler Çankaya köşkünün bahçesini bile verirdim demişti.
    Cevapla
  • qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Türkiye tarihi bu tarz arsa vermelerle doludur. Özel üniversiteler de öyle.
    Cevapla
  • nezih 1 yıl önce Şikayet Et
    Mülk devlete ait,kullanım,üretim yaptığı sürece ücretsiz olmalı.Nihai karar ileride verilmeli.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Togg, gelecekte dahada büyüyüp dünya devi olmalı, çünkü otomobil üretmek çok iş koluna istihdam imkanı veriyor aynen inşaatta olduğu gibi. Onu için teşvik amaçlı verilebilir
    Cevapla
  • Nitekim 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye bedelsizmiş ya verilen arsa kadar da devletin içinde payı olsun
    Cevapla
  • Trtr 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu yüzden hükümeti indirmek istiyorlar herşeyin önünü açan milli , bağımsız , Türkiyenin marka değeri oluşturmak isteyen hükümet ile zillet muhalefet arasındaki fark
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle