Araç sahipleri dikkat! Hırsızların yeni hedefi hayalet ekran

İstanbul’da resmi kaynaklara göre bir önceki yıla oranla yüzde 37’lik bir gerilemenin yaşandığı otomobil hırsızlığı olaylarında son günlerde artış oldu.

Araç sahipleri dikkat! Hırsızların yeni hedefi hayalet ekran
Araç sahipleri dikkat! Hırsızların yeni hedefi hayalet ekran
GİRİŞ 22.07.2022 13:54 GÜNCELLEME 22.07.2022 13:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, geçmiş dönemlerde otomobili komple çalıp parçalayarak satan şebekeler, yakalandıklarında daha az ceza almak için otomobili parça parça çalmaya başladı.

Hırsız şebekelerinin ceza dışında ''kolay'' olması nedeniyle ''butik hırsızlık'' yöntemini seçtiği belirtiliyor. Çaldıkları otomobil parçalarının başında ise ''hayalet ekran'' geliyor. Partikül filtresi, far ve dikiz aynaları da hırsızlıkta çaldıkları parçaların başında yer alıyor.

''OTO HIRSIZLIĞI DÜŞTÜ''

Bu yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre oto hırsızlığı arttı. İstanbul’da geçen salı gecesi Bağcılar, Kartal ve Avcılar’da 5 otomobil hırsızlığı olayı yaşandı. Hırsızlar, Avcılar’da 3, Bağcılar ve Kartal’da 1 otomobilden ''hayalet ekran'' olarak adlandırılan gösterge panelini 5-7 dakikada sökerek, çalıp kaçtı.

Hırsızlar, 18 Temmuz gecesi Beylikdüzü’nde vatandaşların tepkisine aldırmadan bir otomobilin hayalet ekranını çaldı. Parça parça hırsızlıkta ikinci sırada ise araç göğsü aldı.

''Torpido'' olarak ifade edilen bu parçanın değeri de aracın marka ve modeline göre değişiklik gösterirken ikinci el bir BMW göğsünün piyasa değeri 50 bin liraya kadar çıkıyor.

Üçüncü sırayı far ve dikiz aynalarının aldığı butik hırsızlık olaylarında son 2 yılda öne çıkan partikül filtreleri oldu. Bu filtreler, içinde bulunan birçok değerli maden nedeniyle hırsızların en çok çaldığı parçalar arasında.

Ekran hırsızlığını otomobilin marka ve modeline göre sipariş usulü gerçekleştiren şebekelerin çaldığı ekranların ikinci el piyasa fiyatı 15 bin lira ile 75 bin lira arasında.

KAYNAK: MİLLİYET / FERİT ZENGİN
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Kadıoğlu25 1 yıl önce Şikayet Et
    Hırsızlar zaten serbest bırakıldığı için her defasında kendilerini daha da geliştiriyorlar sanki. Bir hırsızın onlarca suç kaydı olduğu halde eğer dışarıda dolaşıyor ve yeni bir hırsızlık daha yapıyorsa bunun açıklaması yapılamaz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne hakimin arabası olsaydı ceza aynı mı
    Cevapla