Yerli otomobil TOGG'a vatandaşlar hayran kaldı

İstanbul'da sergilenen araca hayran kalan vatandaşlar yerli otomobil TOGG'un, Tesla'dan daha iyi olduğunu söyledi.

GİRİŞ 25.07.2022 11:24 GÜNCELLEME 25.07.2022 15:28
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde 25 Haziran 2018'de kurulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Türkiye'nin vizyon projelerinden olan otomobili banttan indirmeye hazırlanıyor.

2023 yılının ilk çeyreğinde doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı C SUV'u banttan indirmeye hazırlanan Togg, ABD'nin Las Vegas kentinde gerçekleştirilen dünyanın en büyük tüketici elektroniği şovu CES 2022'de tanıttığı ve 'Konsept Akıllı Cihaz' olarak isimlendirdiği konsept otomobilini Zorlu Center'da ziyaretçilerle buluşturmaya devam ediyor.

TOGG, nefes kesen 'Konsept Akıllı Cihazını' Zorlu Center'da sergilediTOGG, nefes kesen 'Konsept Akıllı Cihazını' Zorlu Center'da sergiledi

Ziyaretçiler, Togg'un sedan modelinin gayet güzel olduğunu ifade ederek, "Modelin iç tasarımı olsun, dış tasarımı olsun, gayet etkileyici görünüyor. Tasarım komple çok şık. Orta konsol çok kullanışlı. Ön far detayları çok iyi. Tesla'dan daha iyi olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Tesla çok düz bir araç. Artık gururla ve güvenle yerli ve milli otomobilimize binebileceğiz" açıklamasında bulundu.

SERİ ÜRETİM SON ÇEYREKTE

TOGG, 2022 yılının son çeyreğinde seri üretime hazır olacak. Uluslararası teknik yeterlilik (homogolasyon) testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinin sonunda C segmentindeki doğuştan elektrikli SUV pazara çıkacak.

Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek.

Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA'yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak.

TOGG, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • futbol 1 yıl önce Şikayet Et
    Orta seviye gelire sahip vatandaşların alabileceği bir fiyatta satılmalı 1.5 milyon TL fiyatlar konuşuluyor buna kimsenin gücü yetmez aksi taktirde millet yerli araç sahibi olmaz
    Cevapla
  • batu 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yavaş ama istikrarlı bir şekilde güneş panellerinden elektriğe izin veriyor. Rüzgar gülleri de aynı öyle.. Devlet izin verse güneş panelleri o kadar çok artar ki ülkenin %30 enerjisi karşılanabilir. çünkü kurulumu ve üretimi çok hızlı ve seri.. birde nükleer geldimi Ülkeme o zaman doğalgazdan elektrik üretmeye gerek kalmaz... hele hele ikinci ve üçüncü nükleer santral kuruldumu ülkemize biz elektrik ihraç ederiz diğer ülkelere çünkü onların altyapıları bizimki kadar gelişmiş değiller...
    Cevapla
  • memo 1 yıl önce Şikayet Et
    tesla alınırmı sadece dışı güzel
    Cevapla
  • zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik nereden üretliyor..Doğalgaz, kömür..yarıdan çoğu...Hayallerle hayat bir yere kadar..Devlet suspanseyi kaldırsın evde aydınlatmaya bile paran yetmez...
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar reklama fiyatıda nefes kesecek gibi !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle