SEDDK'dan zorunlu trafik sigortası açıklaması

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortası kapsamında sigorta şirketleri genel müdürleriyle bir araya gelerek, acil eylem planı kapsamında atılacak adımları ele aldı.

GİRİŞ 27.07.2022 17:57 GÜNCELLEME 27.07.2022 17:57
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), trafik sigortası için yeni yol haritası çiziyor.

SEDDK’dan yapılan açıklamaya göre, trafiğe kayıtlı tüm araçlar için zorunlu bir poliçe türü olan trafik sigortasında son dönemde yaşanan sorunların çözümü SEDDK yeni yönetimi, sigorta şirketleri genel müdürleriyle bir araya geldi.

26 sigorta şirketinden yöneticilerin hazır bulunduğu toplantıda, zorunlu trafik sigortası arzı konusu kapsamlı şekilde ele alınırken, sektörde yaşanan gelişmelerle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

"GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Açıklamada toplantıdaki konuşmasına yer verilen SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu şunları kaydetti:

"SEDDK olarak en öncelikli hedefimiz doğrultusunda, son günlerde trafik branşında yaşanan gelişmeleri yakın izlemeye aldık. Sigorta sektörü bilançosunun yaklaşık yüzde 25’ini ilgilendiren trafik sigortasındaki her hareket, konsolide bilanço karlılığına etki ediyor.

Yaptırılması zorunlu olan ve 25 milyon araç sahibini yakından ilgilendiren bu kadar önemli bir sigorta ürününde düzenleyici ve denetleyici kurum olarak, sektör oyuncuları ve tüm paydaşlarla iletişim halindeyiz."

"SORUNLARA YAPISAL ÇÖZÜMLER GETİRECEĞİZ"

SEDDK’nın yeni döneminde tüm branşlarda olmak üzere özellikle trafik sigortası branşında daha etkin ve proaktif bir şekilde doğru ve sürekli iletişimi sürdüreceklerini belirten Eroğlu, şunları söyledi:

"Sahadaki tüm paydaşlarla beraber yürüteceğimiz ortak akılla, yaşanan tüm sorunlara, anlık, kısa ve orta vadeli tedbirlerle yapısal çözüm getireceğiz. Hedefimiz, trafik sigortası branşının daha öngörülebilir ve daha stabil bir fiyatlama ile başta sigortalılarımız olmak üzere şirketlerimiz ve dağıtım kanallarımız için sürdürülebilir olmasıdır. Bu amaçla SEDDK olarak piyasa yapıcı oyuncuları daha yakından takip edip, piyasa bozucu işlem ve oyunculara yönelik gerekli tedbirleri hızlıca alacağız."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Ahmet Arıkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben sigorta acentesiyim.Sirketim bana ister yeni ,isterse yenileme trafik poliçesi olsun hep eksi (-) puan veriyor.Cezlandırıyor,adeta trafik poliçesi yapma diyor.Peki acente olarak biz ne satacağız.Sirket zarar ediyorsa trafik poliçesi düzenlemesin.Ya da zararını önleyici fiyat uygulasın.Bazi şirketlerin kırk dereden su getirerek trafik poliçesi yapmadıklarını görüyor duyuyoruz.Şirket he Kesebilirsiniz diyor,kesen acenteyıde cezalandıriyor.Biz Acenteler günah keçisimiyiz.
    Cevapla
  • ARTUK BEY 1 yıl önce Şikayet Et
    Muayene 500 tl mtv 2 taksit 1300 tl sigorta 2000 tl kasko 4500 tl sgk 2000 tl bu nedir kardeşim bu ülkede yaşamayın diyorlar o zaman her yere toplu taşıma ve tranvay veya metröbüs yapın ....
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamların derdi fiyat lari indirelim felan değil millet sigortası ni yaptırmıyor ne yapalım da seve seve sigortası ni yaptirsinpar herkes nüfusunu kullansında devlet araç sahipleri ni şıkistirsin sigorta şirketi de daha çok kazansın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Toplantıya gelen siforta şirketi müdürlerine sordunuzmu neden trafik sigortası kesmiyoraunuz diye zorunlu olan poliçeyi o şirketlerin 20 si kesmiyor kesende 40 dereden su getirtiyor hazine kesmekten kaçınanan sigorta şirketlerinin ruhsatını iptal etmeli boşa toplanıp dağalıyorsunuz icraat sıfır
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    20 yıldır, araç kullanıyorum. Sigorta yaptırıyorum. Hiç de ucuz bir sigorta yok. Kazasız olmamın hiç bir avantajı yok. Sektör temsilcileri, her konuda olduğu gibi önce kendini koruyor. SGK yı hastalar değil, hastaneler dolandırır, ceremesini hasta çeker, sigortacıları, emlakçı, tamirci, filo şirketleri dolandırır, ceremesini halk çeker. Bıktık artık. Zorunlu sigortada müşteri sıkıntısı mı çekmişler? Kaza oranları azalıyor ama primler artıyor nasıl iş?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle