Başkan Erdoğan'dan Togg açıklaması! Fiyatları indirecek düzenleme!

Başkan Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Togg ile ilgili soruya cevap veren Başkan Erdoğan, elektrikli otomobillerde fiyatları düşürecek vergi düzenlemesiyle ilgili açıklamada bulundu.

GİRİŞ 25.07.2022 23:19 GÜNCELLEME 26.07.2022 10:35
Bu Habere 231 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT Özel yayınında aralarında Haber7 Yazarı ve Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in de bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'de heyecanla beklenen Togg ile ilgili soruya cevap veren Başkan Erdoğan, elektrikli otomobillerde fiyatları düşürecek düzenlemeyle ilgili açıklamada bulundu.

Yerli otomobil TOGG'un ne zaman yollarda görüleceği ve fiyatının ne olacağı sorularına karşılık Erdoğan, "Onları bana hemen sorarsan bu doğru olmaz. TOGG'un üretim süreci devam ediyor. İnşallah yani hedefimiz bu yıl içerisinde çıkartıp ondan sonra da keyfini beraberce tatmak." ifadesini kullandı.

Bursa Gemlik'te yer alacak fabrika inşaatı çalışmalarının Temmuz 2020'de başladığını anımsatan Erdoğan, şu andaki durumda boya tesisi, gövde tesisiyle, 1,6 kilometrelik test pistinin tamamlandığını bildirdi.



BU YILIN SON ÇEYREĞİNDE İNŞALLAH BANTTAN İNECEK

Fabrikadaki montaj tesisinin yüzde 98'inin tamamlandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gemlik'te 250 robot parçalı denemelerin ardından deneme üretimi için hazır hale gelmeye başladı. Avrupa'nın en temiz boyahane tesisinde kimyasal dolum aşamasına geçildi. Montaj tesisinde ise ekipman kurulumu tamamlanarak devreye alma çalışmaları da bu arada başladı. Tesisler bu yılın son çeyreğinde seri üretime hazır hale gelecek. Tesislerin seri üretime hazır hale gelmesiyle ilk seri üretim araçlar, bu yılın son çeyreğinde inşallah banttan inecek." diye konuştu.

Türkiye'de, otomobilin bataryasının üretiminin yapılacağını ifade eden Erdoğan, şu anda çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Erdoğan, "Motor gücü 160 kilovatı geçmeyen ve ÖTV matrahı 700 bin lirayı aşmayan elektrikli otomobiller için daha önce yüzde 60 olarak uygulanan elektrikli araçların Özel Tüketim Vergisini yüzde 10'lara kadar düşürdük." dedi.

TOGG, nefes kesen 'Konsept Akıllı Cihazını' Zorlu Center'da sergilediTOGG, nefes kesen 'Konsept Akıllı Cihazını' Zorlu Center'da sergiledi

TOGG 30 DAKİKA'NIN ALTINDA HIZLI ŞARJ İLE YÜZDE 80 DOLULUĞA ULAŞACAK

Segmentinin en uzun aks mesafesine sahip doğuştan elektrikli otomobil, tasarımının yanı sıra teknik özellikleriyle de öne çıkıyor.

Buna göre, Türkiye'nin Otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Doğuştan elektrikli modüler platform ile "300+" ve "500+" kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek.

Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yüksek çarpışma dayanımı ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak.

TEDARİKÇİLERİN TAMAMI SEÇİLDİ

Dünyadaki 10 küresel şirketle iş birliği yapma konusunda gizlilik anlaşması yapılırken, Togg'un ilk aracı için tedarikçilerin tamamı seçildi.

Bunların yüzde 75'i Türkiye'den, yüzde 25'i ise Avrupa ve Asya'dan farklı şirketlerden oluşuyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 231
  • Muzaffer demir 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah rabbim Sana sonsuz şükür ediyorum Emeği geçen başta cumhurbaşkanımız olmak üzere hepsinden rabbim razı olsun Rabbim ülkemizide CHP zihniyetinden sen koru
    Cevapla
  • Kral 1 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatı 300.000 den başlaması lazım
    Cevapla
  • Süleyman anaç 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumların bazıları kim alacak pahalı deniliyor iyide ALLAH AŞKINA Bİ YOLLARA BAKIN kötü araba yok ve nerede ise hepsi ithal bunları kim almış ? ne mutlu bize bunu biraz engelleye bilirsek benim alabilmem şart değil yeterki alabilen yerli alsın ithal etmeyelim fark etmez komşumda olsun beni bu kururlandırır.saygılar.
    Cevapla
  • Allah'ın delisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah maşaallah maşaallah maşaallah maşaallah maşaallah maşaallah hamdolsun çok güzel rabbim herkese nasip eyler hazinesi bol olan o
    Cevapla
  • Kenan kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçen seneydigaliba 600 binliradan bahsediliyor du fiyatı herhalde bu sene 900 binlira falan olmuştur belkide bu fiyatları geçecek asgari ücretli kiracı orta halli nasıl alacak kalbur üstü adamlara üretiliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle