Ford ve Tofaş üretime ara verecek!

Tofaş ve Ford, KAP'a yaptıkları açıklamada üretime ara vereceklerini bildirdi. Tofaş yıllık izin ve planlı bakım kapsamında Ağustos'ta iki hafta süreyle üretimi durduracak. Ford yıllık izin kapsamında Ağustos ayı içinde üretime ara verecek.

GİRİŞ 27.07.2022 15:40 GÜNCELLEME 27.07.2022 15:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye’de Egea, Doblo ve Fiorino modellerini üreten Tofaş, Bursa tesislerinde 8-21 Ağustos tarihleri arasında planlı izin kullanımı ve planlı bakım, onarım çalışmaları nedeniyle üretim molası vereceğini duyurdu.

Tofaş tarafından KAP’a yapılan açıklamada şöyle denildi:

''Şirketimiz Bursa fabrikasında 08.08.2022 – 21.08.2022 tarihleri arasında planlı izin kullanımı; üretim hatlarında yapılacak planlı bakım-onarım çalışmaları sebebiyle üretime geçici olarak ara verilecektir. Bahse konu dönemde çalışanlarımız yıllık izin hak edişlerini kullanacak olup; fabrikamızda nöbetçi personel ile sadece bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecektir.''

Ford otomotiv, yıllık izin dolayısıyla fabrikalarında üretime belli tarihler arasında ara verecek.

Halen 20 milyar liralık elektrikli araç yatırımı sürecinde olan Ford Otosan da senelik izin kullandırılması nedeniyle fabrikalarında üretime belli tarihler arasında ara verecek. Ford Türkiye fabrikalarındaki tatil takviminin, modellere ayrılmış özel hatlara göre belirlendiği dikkat çekti.

KAP (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) açıklamasında Ford tatil takvimi konusunda şu bilgiler verildi:

''Fabrikalarımızda aşağıda belirtilen tarihler arasında üretime ara verilecektir. Bu dönem zarfında fabrikalarımızda periyodik bakım çalışmaları gerçekleştirilecektir. Yeniköy fabrikamızda ayrıca yeni yatırımlarımız için üretim hatlarımızın hazırlanma çalışmaları gerçekleştirilecektir.''

Gölcük Transit Hattı: 1-15 Ağustos

Gölcük Custom Hattı: 1-12 Ağustos

Yeniköy Fabrikası: 1-25 Ağustos

Eskişehir Fabrikaları: 1-15 Ağustos

Ford ve TOFAŞ üretim molası verirken, Toyota Adapazarı ve Oyak Renault gibi diğer üreticilerin de bu listeye eklenmesi bekleniyor.

KAYNAK: HABER7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi inşallah, cebimin dolmasından ziyade zırıltılar kesilsin yeter....
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar zaten türk dusmanlarinin güdümünde emirle hareket ediyorlar kaç yıldır doların destekciliginide bunlar yapıyor. Şimdi bankadan kredi kullanamayinca ekonomide birazdaha etkisi olur düşüncesi ile bu kararı vermiştir emir verenleri. Ama ne yapsanız da 2023 ten sonra Türkiye'de fakirlik bitmeye başlayacak dünyaya yön verecek Türkiye geliyor içimizden bunu göremeyen çok olsada onlarda sabredebilirse görecekler ceplerinin dolduğunu. O gibtayla baktıkları Avrupa'nın ABD nin çöküşüne şahit olacaklar.
    Cevapla
  • Dibinibulan 1 yıl önce Şikayet Et
    Araba falan satıldığı yok daha 2021 ler duruyor.Aptal mi millet 100 binlik arabaya 500 bin versin.
    Cevapla
  • Yakup 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtar sinyali verdi tusiad hemen harekete geçti üretimi neden durduruyon o kadar ralep varken fiyatları ikiye katlatacaklar durup dururken
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Ahhhh Komple Kapatsanızda Millet KOÇUN Bu Hurda Arabalarınıdan Kurtulsa...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle