Fiat 2023'te iki yeni araçla geliyor

PSA Group ile Fiat Chrysler Automobiles'in birleşmesiyle oluşan dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Stellantis'in CEO'su Carlos Tavares, iki yeni Fiat aracın 2023'te piyasaya sürüleceğini söyledi.

Fiat 2023'te iki yeni araçla geliyor
Fiat 2023'te iki yeni araçla geliyor
GİRİŞ 30.07.2022 15:50 GÜNCELLEME 30.07.2022 16:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fransız Groupe PSA ile İtalyan-Amerikan Fiat Chrysler Automobiles şirketlerinin birleşmesiyle kurulan otomobil üretiscisi Stellantis, yarı yıl sonuçlarını açıkladı. Otomotiv grubunun CEO'su Carlos Tavares Fiat markası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Stellantis CEO'su, Torino merkezli markanın, 'gelecekte şirket için merkez konumunda olmaya devam edeceğini' ve 2023'te İtalyan otomobil üreticisinin iki yeni araçla geleceğini söyledi.

FİAT 2023'TE İKİ ARAÇLA GELİYOR

Uluslararası basına yansıyan haberlere göre, büyük olasılıkla tanıtılacak iki yeni otomobil, Polonya'da Tychy'de üretilecek olan B-SUV ve belki de Citroen AMI'nin Fiat logolu Fiat Topolino versiyonu olacak. Yeni Fiat Panda'nın da 2024'te tanıtılması ve Sırbistan'ın Kragujevac kentinde üretilmesi bekleniyordu.

Tavares, Fiat ile ilgili olarak, 'yeni elektrikli 500 ailesini yakında ABD'de de satmayı planladıklarını' söyledi.

FIAT'IN 'HALKIN TESLA'SI' OLMA HEDEFİ

Fiat ayrıca, elektrikli araçlara (EV) yatırımlarını artırarak, EV pazarına uygun fiyatlı araçlar sunmayı hedefliyor.

Fiat'ın CEO Olivier Francois daha önceki bir açıklamasında, "Önümüzdeki birkaç yılda düşük fiyatlı elektrilki araçlarla Fiat'ın, halkın Tesla'sı olmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Fakirlik YASAK 1 yıl önce Şikayet Et
    Abi garibana göre sıfır elekrikli araç bir versiyon uretmeyi planlayan yok bu otomotivcilerden zenginin malı zügürtün cenesini yorar.
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Eski araçlari elektirihe dondurmeliyiz âçil bu işe kafa yormaliyiz
    Cevapla
  • pus 1 yıl önce Şikayet Et
    hadilennn
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    ucuz ve kaliteli satan kazanacak bu elektirikli araba olayında
    Cevapla