Togg yüzde 51 yerlilik oranıyla geliyor! Tarih belli oldu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ilk defa Türkiye'nin markası olan, her şeyi yerli olan ve dünya otomobil teknolojisiyle aynı anda yarışa çıkacak yüzde 100 elektrikli yerli otomobilin yüzde 51 yerlilik oranıyla yollarda olacağını söyledi.

Togg yüzde 51 yerlilik oranıyla geliyor! Tarih belli oldu
Togg yüzde 51 yerlilik oranıyla geliyor! Tarih belli oldu
GİRİŞ 06.08.2022 09:52 GÜNCELLEME 06.08.2022 19:08
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir dizi ziyaret için Bitlis'e geldi. Hisarcıklıoğlu, "Ahlat ve Tatvan'a geldiğim için çok mutluyum. İlk defa Türkiye'nin markası olan her şeyi yerli olan dünya otomobil teknolojisiyle aynı anda yarışa çıkacağımız yüzde 100 elektrikli otomobili ve yüzde 51 yerli ve milli olmak üzere 29 Ekim'de fabrikanın açılışını Gemlik'te yapacağız. İnşallah, mart ayında Bitlis ve Tatvan yollarında TOGG arabasını göreceğiz. Zengin olmanın yolu ticaret ve sanayiden geçer" dedi.

Tatvan ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuruluşunun 50’nci yılı nedeniyle Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 120 yıllık hayali ve 60 yıl önce yarıda kalmış rüyası olan Togg için 1 milyon 800 bin tüccar ve sanayicinin adına görevi üstlendiğini ifade ederek, “Sayın Cumhurbaşkanı ‘yapar mısın?’ deyince ben Türk iş dünyasına güvendim. Allah’a şükürler olsun ilk defa Türkiye’nin markası olan her şeyi yerli olan dünya otomobil teknolojisiyle aynı anda yarışa çıkacağımız yüzde 100 elektrikli otomobili ve yüzde 51 yerli ve milli olmak üzere 29 Ekim’de fabrikanın açılışını Gemlik’te yapacağız. İnşallah, mart ayında Bitlis ve Tatvan’da yollarda Togg arabasını göreceğiz” dedi.

Hisarcıklıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Zengin olmanın yolu tektir. Bu da ticaret ve sanayiden geçer. Ticaret olmadan malını satmadan zengin olmak mümkün değil. Üretmeden zengin olabilmek mümkün değil. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. İnsanlara en faydalı olacak işi yapıyorsunuz. Hepimiz çok şanslıyız. Tüm bunların olabilmesi için şehir, ülkemiz ve komşularımızda huzur olması lazım. Huzur olmadan ticaret de olmaz. Bunları bir araya getirdiğimizde başaramayacağımız şey yoktur. Birlikte rahmet ayrılıkta gazap vardır. Ötekileştirmezsek hep beraber kazanırız. Yoksa hep beraber kaybederiz. Sorunlar ortak akıl ve diyalogla çözülür. İleriye taşımanın yolu da ortak akıldır.”

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Haklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben almadiktan sonra, bana ne diyorlar. 1 dışarı satılır dolar girdisi olur. 2 enflasyon gibi bir şeye engel olur. 3 yerli üretim demek , oaean kıymetlidir demek. 4 aklı olana çok faydası var. Olmayana ne desen kâr etmez. Vereceksin devletin parasını camış gibi yiyecek. Sadece onu bilir. Bunlar dan memlekete bir fayda gelmez. Şahıs, aile, akraba, koy, ilçe, şehir devlet , millet. Sırası ile hepsi bizimdir, bizim ile alakadardir. Benim yok ise, komşumun olması, yine iyidir.
    Cevapla
  • Yılmaz BEDİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke ve insanı için bir çakıl taşı kadarda olsa katkıda bulunandan Allah razı olsun. Şimdiye kadar yapılamayanı yapan kim olursa olsun. Takdir etmek lazım. Malesef yerlide olsa, yabancı da olsa otomobil fiyatları çok pahalı. İnşallah bu günlerde geride kalır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yobaz, aşağılayıcı kibirli heykel meraklıları sevmez sanayileşmeyi
    Cevapla
  • Bilal duran 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ben alamadiktan sonra yerli olsa ne olur yabancı olsa ne olur zengin binsin ben bakarım 1 milyon ben alamam.ucuz olmadıktan benim olmadıktan sonra
    Cevapla
  • abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    21.yüzyılın yobaz zihniyetine laf anlatmak çok zor. onlara çeşme ve heykel açılışı yeter. onlar zaten yerli değil. onun için hazımsızlar.
    Cevapla
  • İzmir il olsun 1 yıl önce Şikayet Et
    Çeşme açılışı adetleri değildir. İzmir'de kaç tane çeşme var? Keşke çeşme yapsalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle