Rekabet Kurumu ikinci el otomobil satış şirketlerine soruşturma açtı

Rekabet Kurulu, ikinci el araç alım, satımında faaliyet gösteren 4 firma hakkında soruşturma başlattı.

GİRİŞ 08.08.2022 13:43 GÜNCELLEME 08.08.2022 13:51
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurulu, Arabam Com, Vava Cars Turkey, Araba Sepeti ve Letgo Mobil İnternet hakkında soruşturma açtı.

İkinci el araç piyasasında rekabeti ihlal ettikleri yönünde şikayetleri inceleyen Rekabet Kurulu, Sahibinden.com internet sitesinin ardından Arabam.com, Vava Car, Araba Sepeti ve Letgo'ya da soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, çevrim içi platformlar üzerinden ikinci el binek araç alım, satımında faaliyet gösteren söz konusu şirketlerin çeşitli uygulamalar ile Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar" başlıklı maddesini ihlal ettikleri iddiası üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri toplantıda müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak Arabam Com, Vava Cars Turkey, Araba Sepeti ve Letgo Mobil hakkında soruşturma açtı.

ŞİKAYETLER ARTTI

Öte yandan özellikle ikinci el araç alım-satım ilanlarının bulunduğu bahse konu internet sitelerine ilişkin şikayetler arttı. Konuyla ilgili bilgi veren yetkililer, özellikle sıfır araçları bir şekilde temin eden galeri ve bazı kişilerin bu siteler üzerinden fahiş fiyatlarla pazarladığı yönünde vatandaşların şikayetçi olduğunu söylediler. 

Bu 5 internet sitesinde yayınlanan araç ilanları nedeniyle ikinci el fiyatlarının hızla arttığına da dikkat çeken yetkililer, bazı araçların ikinci el fiyatlarının bayi fiyatlarının çok daha üstünde olduğunu da ifade ettiler. Vatandaşın yaptığı tüm şikayetlerin titizlikle incelendiğini belirten Rekabet  Kurulu yetkilileri, bahse konu internet sitelerine yönelik çeşitli yaptırım ve cezaların söz konusu olabileceğini de söylediler.

Rekabet Kurulu, Sahibinden'e soruşturma açtı!Rekabet Kurulu, Sahibinden'e soruşturma açtı!

KAYNAK: HABER7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 137
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Araç satış fiyatları, kasko bedelini aşmamalı
    Cevapla
  • Ada54 1 yıl önce Şikayet Et
    Kapansın bu siteler bak araba fiyatları ev fiyatları nasıl düşüyor…otomatik olarak enflasyonda düşer
    Cevapla
  • vatandaş.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl SAHİBİNDEN.COM a bakacaksınız!!! Ordaki ilanlar haftalık ZİRVE YENİLİYOR! Adamlar ALMANYAYLA YARIŞIYOR SANKİ!!!
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    evet işginç değil mi ikinci el araba sıfırdan pahalı
    Cevapla
  • candan 1 yıl önce Şikayet Et
    70liraya sattıgımız arac suan 800bin tl.Üniversite okurken hayal kuruyordum.Bitsin hemen şunu bunu alacağım diye. Şimdi bir hayalim yok.10 yıl önce bir mühendis arkadaslar işe girdiginde aldıkları paralar suan ekonomi bu kadar kötüyken yine aynı paralar teklif ediliyor. Ben birsey alamıyorsam o firmalarda batsın.Uzunca döküman yazarım ama okumaya gönlünüz yetmez. Ama hiç kuşkusuz bunlar bir gün bitecek. Ama 1 yıl ama 10 yıl sonra...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle