Tatar, yerli otomobil GÜNSEL'i test etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC’nin ilk yerli otomobili olan GÜNSEL’le test sürüşüne çıkarak seri üretim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Tatar, yerli otomobil GÜNSEL'i test etti
Tatar, yerli otomobil GÜNSEL'i test etti
GİRİŞ 15.08.2022 13:52 GÜNCELLEME 15.08.2022 13:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin ilk yerli otomobili olan GÜNSEL'le test sürüşüne çıkarak seri üretim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Tatar, "GÜNSEL, ülkemize umut veren, yarınlara güvenimizi perçinleyen büyük bir projedir. Otomobile emek veren mühendis ve tasarımcılara şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin neler başarabileceğini gösterdiğiniz için hepinizle gurur duyuyorum." dedi.

OTOMOBİL HAKKINDA BRİFİNG ALDI

Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde bulunan GÜNSEL Üretim Tesisleri'ne gelen Cumhurbaşkanı Tatar'ı, Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel karşıladı.

Test sürüş alanında GÜNSEL'in ilk modeli B9 ile test sürüşü gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Tatar'a, sonrasında otomobille yapılan çalışmalar, seri üretim hazırlıkları, gelecek projeksiyonları ve aracın ülke ekonomisine yapacağı katkıları anlatan bir sunum gerçekleştirildi.

UMUT VEREN BİR PROJE

GÜNSEL üretim tesislerini ziyaret ederek, test sürüşü yapan ve seri üretim çalışmaları hakkında bilgi alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "GÜNSEL, ülkemize umut veren, yarınlara güvenimizi perçinleyen büyük bir projedir. Bu büyük projeye inanan, yatırım yapan ve bizlere umut olan başta Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel olmak üzere Günsel Ailesi'ne ve elektrikli otomobil GÜNSEL'e emek veren mühendis ve tasarımcılara şükranlarımı sunuyorum." açıklamada bulundu.

"ETKİLENMEMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Prof. Dr. İrfan Suat Günsel'in yaptığı sunumu "etkileyici" olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Tatar, "Gerçekleştirilen sunumu dinlerken ülkemizin geleceğine olan inancım katlanarak arttı. Ülkemiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni; teknoloji, otomobil ve mühendislik ihraç eden; gençlerimize nitelikli iş gücü imkanı sağlayan ve dış ticaret açığımızı kapatarak dış ticaret fazlası veren bir ülkeye dönüştürmek için verilen bu mücadele ve inançtan etkilenmemek mümkün değil." diye konuştu.

"GURUR DUYUYORUM"

Konya'da düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları'a Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti ile katıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Konya'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le yaptığı görüşmeye dair de açıklamalarda bulundu.

KKTC'nin haksız ambargolar ve politik kısıtlamalarla mücadele ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye gibi Azerbaycan'ında her zaman KKTC'nin yanında olduğunu ve gelecekte de yanında olacağını aktardığını söyledi. GÜNSEL mühendislerine de seslenen Cumhurbaşkanı Tatar, "Ülkemizin neler başarabileceğini gösterdiğiniz için hepinizle gurur duyuyorum." sözlerini ifade etti.

KAYNAK: SABAH
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Logo ve fontu Porsche'nin taklidi
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Toplama araba,. 10-15 ülkeden parçası gelyor. Kıbrıs'ın sanaayisimi var ki .. %90yabancı. 10%yerli. Yapsınlar. Olmamasından iyidir.
    Cevapla
  • Erdem 1 yıl önce Şikayet Et
    Japon arabasi kullaniyorim turbo su fransa mali
    Cevapla
  • Orhan Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    bizdeki hainler onlarda yok demek ki
    Cevapla
  • Yüksel 1 yıl önce Şikayet Et
    kibris bile bizden once başlamış .
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde 100 yıldır ayağımızda CHP prangası var, koparıp atmazsak daha çok nal toplarız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle