Toyota Çin'de fabrika kapattı

Japon otomobil üreticisi Toyota ve CATL elektrik krizindeki kötüleşme nedeniyle Sichuan'daki tesislerini kapattı.

GİRİŞ 18.08.2022 10:00 GÜNCELLEME 18.08.2022 11:14

Toyota ve dünyanın önde gelen batarya şirketi Contemporary Amperex Technology Co., kuraklığın neden olduğu elektrik krizinin kötüleşmesi nedeniyle Çin'in Sichuan eyaletindeki fabrikalarını kapatıyor.

Bir şirket sözcüsü, Japon otomobil üreticisinin eyalet başkenti Chengdu'da bir fabrikayı kapattığını ve operasyonların 20 Ağustos'a kadar askıya alınacağını söyledi.

BATARYA FABRİKASINDA DA ÜRETİM DURDU

Yerel bir işletme yayınına göre, Contemporary Amperex, Yibin'deki ana lityum batarya merkezindeaynı tarihte faaliyeti durdurdu.

Çin'in en kalabalık eyaletlerinden biri olan Sichuan, hidroelektrik enerjisine oldukça bağımlı. Bu, iklimlendirme talebini artıran ve hidro barajların gerisindeki rezervuarları kurutan bir ısı dalgasına ve kuraklığa karşı özellikle savunmasız hale getiriyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.