Oto galericilerden Kılıçdaroğlu'nun 'araç almayın' sözlerine tepki

Kayserili oto galericiler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ÖTV açıklamalarına tepki gösterdi.

GİRİŞ 29.08.2022 15:17 GÜNCELLEME 29.08.2022 17:28
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, sözlerinin araç piyasasını durağanlaştırdığını ifade eden oto galerici Ahmet Yurtlu, ''Bu çok mesnetli bir açıklama değildi'' dedi.

Kılıçdaroğlu’nun, "Araba alımını öteleyin. Araba almayın. ÖTV’yi çizeceğiz. ÖTV’yi de lüks araç alanlara uygulayacağız" sözlerine Kayserili oto galericiler tepki gösterdi.

Açıklamaların mesnetli olmadığını söyleyen oto galerici Ahmet Yurtlu, açıklamayı doğru bulmadığını söyleyerek, ''2. el araç piyasası Kurban Bayramı sonrası ciddi bir durağanlığa girdi. Tabii ki bunun içerisinde yapılan açıklamalarında katkısı çok büyük. Ana muhalefet liderinin, 'Biz iktidara gelen kadar araba almayın. Biz geldiğimiz zaman ÖTV’yi kaldıracağız' gibi talihsiz bir açıklaması oldu. Bu tabi çok mesnetli bir açıklamada değildi.

Seçime 11 ay var. 11 ay boyunca insanlara araba almayın demek ne kadar mantıklı, ne kadar doğru onu kendi takdirlerine bırakıyoruz ama hükümet cephesinde de yapılan açıklamalardan sonra yapılması gereken ivedilikle sahaya inilmesiydi. Orada da Cumhurbaşkanlığı ÖTV’yi 0’a indirme ve 3 katına çıkarma gibi bir yetki aldı. Tabi ki bundan dolayı da insanlarda bir beklenti oluştu.

İnsanlar 2 taraftan da otomotivle ilgili böyle şeyler görünce tedirgin oldu ve şu anda hala o tedirginliği yaşıyoruz. İnsanlar geri çekildi. Acaba fiyatlar düşecek mi? algısı oluştu ki bundan dolayı da yüzde 10 civarında fiyatlarda gerileme olduğunu görüyoruz. Fakat şu anda nihai bir durum yok. Kesin sonuçlanmış bir durum yok. Şimdi bunun getirdiği durum neticesinde 1 buçuk aydır yaprak kıpırdamıyor diyeceğimiz bir pozisyon oluştu. Biz bu durağanlığı yaşıyoruz'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 157
  • Tuna 1 yıl önce Şikayet Et
    50 binlik hurda arabayı 300 bin derken çok mutluydunuz araba başı 30 bin cebe indirirken hiç sesiniz çıkmıyordu batın üzülen türkün almayın kardeşim batsın bunlar araba piyası yerine gelene kadar bekleyin ben bekliyorum
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    İsnsan canı yakar Ken sesiniz çıkmıyordu hic
    Cevapla
  • ferhat3436 1 yıl önce Şikayet Et
    galeriden araç almak büyük hata hasar km düşürme her şey var sahibinden araç alın bunlar paraya tapmaya başlamış.
    Cevapla
  • otokolik 1 yıl önce Şikayet Et
    Vergi matrahı 250 bin tl ye kadar olan otolarda ötv sıfırlanmalıdır,gençlerin en azından yerli araç almasını vergilerle engellerseniz oy moy alamazsınız,bekleyelim ocakta ötvde birşeyler olacaktır.
    Cevapla
  • İLHAN 1 yıl önce Şikayet Et
    KK yi Sevmem ama Doğru Söylüyor. Sıfır Arabalarda 5 Yıl Zorunlu Yapın ve ÖTV İndirin. Yoksa Seçimi Kazanma Şansınız 0
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle