Doblo'nun ABD seferi de sona eriyor

Tofaş’ın Bursa’da yer alan fabrikasında tasarlayarak 2000 yılında üretimine başladığı Fiat Doblo, Avrupa’nın ardından ABD’deki yolculuğunun da sonuna geldi.

Doblo'nun ABD seferi de sona eriyor
Doblo'nun ABD seferi de sona eriyor
GİRİŞ 05.09.2022 09:38 GÜNCELLEME 05.09.2022 09:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şirket, 2015 yılından beri Doblo’nun RAM markalı versiyonunu ProMaster City ismiyle Kuzey Amerika ve Kanada pazarına ihraç ediyordu. Ancak, ABD’de Doblo’nun da yer aldığı küçük ticari araçlarda pazar payının erimesi, markaları bu tip araçların satışını bitirmeye mecbur kıldı.

Geçtiğimiz hafta Ford’un ABD’de Transit Connect modelinin satışını durduracağını açıklamasının ardından, bu sınıftaki tek model olarak ProMaster City yani 'Bursalı Doblo' kalmıştı.

RAM Commercial Başkanı Dave Sowers, Automotive News’e verdiği demeçte, ProMaster City’nin satışlarını 2022 model yılı itibarıyla durduracaklarını ve bayilere yapılan sevkiyatın 2023’ün ilk çeyreğine kadar devam edeceğini söyledi. 

SON ŞEHİRLİ TİCARİYDİ

''Yakıt fiyatları tarihsel olarak insanları daha küçük ticari araçlara itti. Şimdiyse geçmişte olduğundan daha yetenekli ve daha esnek olan elektrikli çözümlere bakmaya başlayacağız'' diyen RAM Commercial Başkanı Dave Sowers, ''Söz konusu segment son dört veya beş sene içerisinde her yıl küçüldü. Bu nedenle, ticari kamyonet segmentlerindeki tüm çabalarımızı gerçekten ProMaster üzerinde yeniden odaklıyoruz'' ifadelerini kullandı. Böylece, Chevrolet City Express veFord Transit Connect’in ardından ABD’de satılan son küçük ticari araç modeli ProMaster City’nin de satıştan kaldırılacağı kesinleşti. 

16 BİN ADEDE ULAŞTI

Tofaş’ın ProMaster City ihracatı 2016 yılında 15 bin 972 adetle zirve yapmıştı. 2020 yılı sonunda gerçekleşen ihracat adedi 10 bin 409 olurken, 2021 yılında yüzde 40 gibi önemli bir artış yaşanmıştı. Bu yılın ilk altı ayındaise Tofaş’ın ihraç ettiği ProMaster City adedi 8 bin 593’e ulaştı.

Diğer yandan Tofaş, Stellantis’in yeni nesil Doblo’nun artık İspanya’da üretileceğini açıkladığı 6 Haziran 2022 tarihinde bir KAP açıklaması yaparak, ‘mevcut’ Fiat Doblo modeli üretiminin Türkiye, Kuzey Amerika, Kanada, Orta Doğu ve Afrika için 2023 yıl sonuna kadar uzatılmasıyla ilgili çalışmalar ve yeni ürünlerle ilgili değerlendirmelerin devam ettiğini belirtmişti. 

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Tuzla 1 yıl önce Şikayet Et
    Afrika pazarina satin ozellikle nijerya petrolle takas edin
    Cevapla