Araç alacaklar dikkat! İcralık araçların fiyatları düşebilir

15 Eylül tarihi itibariyle araç ticareti yapanlara yönelik 6 ay ve 6 bin kilometre zorunluluğuyla birlikte sıfır ve 2. el otomobil piyasasındaki yaşanması beklenen fiyat düşüklüğü, yediemin otoparkındaki araçların fiyatına da etki edecek

Araç alacaklar dikkat! İcralık araçların fiyatları düşebilir
Araç alacaklar dikkat! İcralık araçların fiyatları düşebilir
GİRİŞ 07.09.2022 11:42 GÜNCELLEME 07.09.2022 11:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Antalya Otoparkçılar ve Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı Hakan Topçu, “İkinci el piyasasında bir düşüş olursa bu otomatik olarak yedieminlerde satılan araçlara da yansıyacak” dedi.

Antalya yediemin otoparklarında haciz yoluyla bağlanan araç sayılarında artış yaşanıyor. Çeşitli sebeplerden dolayı haciz yoluyla bağlanan araçlar, kentteki yediemin otoparklarında yıllardır bekliyor. Sadece kent merkezindeki 3 yediemin otoparkında 5-6 bin civarında otomobil, yaklaşık 10 bin kadar motosiklet yer alıyor. Aralarında lüks otomobillerin de bulunduğu otoparklarda, 2006 yılından bu yana bekleyen araçlar bulunuyor ve çoğunluğu çürümeye yüz tutmuş durumda.

6 ay ve 6 bin kilometre zorunluluğu

Yediemin otoparklarındaki araçların satışları ihale usulüyle yapılırken, fiyatları ise ihale tarihindeki güncel ikinci el piyasa fiyatlarına göre belirleniyor. 15 Eylül tarihi itibariyle araç ticareti yapanlara yönelik 6 ay ve 6 bin kilometre zorunluluğu gelmesiyle birlikte sıfır ve ikinci el otomobil piyasasındaki yaşanması beklenen fiyat düşüklüğü ise yediemin otoparklarındaki fiyatlara da etki edecek.

“Fiyat düşerse yedieminlerdeki araçların fiyatları da düşer"

Antalya Otoparkçılar ve Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı Hakan Topçu, ihalede belirlenen ücretin, piyasadaki fiyat takdirine göre yapıldığına işaret ederek “İkinci el piyasasında bir düşüş olursa bu, otomatik olarak yedieminlerde satılan araçlarda da olacak. Fiyat artarsa aynı şekilde yediemindeki fiyatlarda da artış gerçekleşecek. Piyasaya göre kıymet takdiri yapıldığı için vatandaşın arabası, piyasalar yüksekken satılınca yüksek fiyata gidiyor. Ancak düşüş yaşanırsa, bu dönemde araç fiyatı da düşüyor ve bu durum ihaleye yansıyor” dedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • bahçeli 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede hiçbir şeyim fiyatının düşceğine aklınız alıyormu gecensene marketlerde 0,75 tl olan su bile şaun 5 tl kimse kimseye hikaye anlatmasın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ayıp sergilenecek bir durum değil ayrıca mağdurun aracını düşük fiyata alıp yine pahalıya satacaklar fırsatçılara gündpğdu
    Cevapla
  • Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç komik değil?
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yedi emindeki araçları vatandaş alamıyorki mafya vari sistem var çete çok ülkemizde
    Cevapla
  • ismail.k-cert 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum aracın yüksek fiyatla sana kalması için bu işin simsarları var bu gerçek
    Cevapla
  • Ali Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Sallama la iki aracımı da ihaleden aldım birçok ihaleye girdim bir kişi bile yan bakmadı. Şimdi daha kolay, internetten arttırıyorsun insan bile görmüyorsun. Sonra araç başında ihale son buluyor senin verdiğinin üzerine fiyat vermezlerse sana kalıyor. İki hafta itiraz süresi var itiraz olmazsa 15 gün sonra git işlemleri yaptır al gel arabanı. Ne mafyası ne sistemi onlar çok nadir senede bir iki tane o da haberlere çıkıyor. İnsanları korkutmayın herkes gidip girebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle