Otomobil almayı planlayanlar dikkat, uyarı geldi!

Henüz çip krizi çözüme kavuşmamışken Avrupa'daki enerji krizi de otomobil üretimini vurdu. Uzmanlar, maliyetlerin artması ile birlikte otomobillerdeki fiyat artışının da devam edeceğini belirtti.

GİRİŞ 12.09.2022 12:04 GÜNCELLEME 12.09.2022 17:26
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Otomotivde son 2 seneye damgasını vuran çip krizinin etkileri tam olarak bitmeden sektör, son 7-8 aydır da lojistik, ham madde ve enerji krizi gibi farklı sorunlarla mücadele etmeye devam ediyor.

Araç fiyatlarını doğrudan etkileyen bu nedenler hakkında açıklama yapan Cardata’nın Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, üretim maliyetlerindeki artışa dikkat çekerek "Hâliyle araç fiyatlarında da global anlamda artış yaşanıyor. Yakın zamanda bu başlıklarda bir iyileşme olmasını beklemiyoruz. Zaten hâlihazırda Ocak-Eylül 2022 döneminde 0 km araç fiyatlarındaki artış tam olarak yüzde 50’ye yükseldi. Dolayısıyla 0 km araç fiyatları ister istemez maliyetlerin artmasından ötürü yükselmeye daha da devam edecek. Bu sadece Türkiye’ye has bir durum değil. Globalde de olacağı için Türkiye de bundan payına düşeni alacak" dedi.

YENİ ARAÇ DÜŞÜNENLER KARARLARINI ERTELEMEMELİ

Eylül-ekim döneminde markadan markaya değişse de genel olarak yüzde 10 oranında tedarikte pozitif birtakım gelişmelerin olduğuna dikkat çeken Cardata Genel Müdürü Yalçın "Araç bulunurluğunun kısmen artmasını tüketiciler fırsat olarak değerlendirmeli. Yeni bir araç düşünenlere kararlarını ertelemeden mevcut fiyat seviyelerinden hızla gerçekleştirmelerini öneriyoruz" dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 129
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    yeni araç düzenini hayata geçirecekler 5 yıl içinde büyük bir değişim olacak elektrik li araçlara gecilecek
    Cevapla
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Heryer stok araç dolu .10 sene araç üretilmese bunlar bitmez.Zaten satamıyorlar.Çok yüksek fiyatlar, önü kış daha da satamazlar.
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    amaç dizel. ve benzinli araçları kaldırıp elektrik li araçlara dönmek. yeni araç düzenine geçiş yapılıyor 5 yıl içerisinde büyük bir değişim olacak
    Cevapla
  • Aydın AYVAZ 1 yıl önce Şikayet Et
    Yalaaaaann Manipülasyon
    Cevapla
  • MustafA 1 yıl önce Şikayet Et
    Araba ve yakıt 4 katı oldu İstanbul'da yaşıyorum maşallah yollar hala full Bir taraf dan ucuz olsun diyorum diğer taraftan da yollar kaldırımlar araçlar tarafından istila edilmiş
    Cevapla
  • Western 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında hepsi hurdalik olacak çünkü tüm dünyada enerji krizi var dalga dalga yayılıyor yeni enerji arabaları üretmeye başlandı Türkiyede hala 2 el araba stok yapıyorlar birileri yaptırıyor çünkü dünya hızlıca bataryalı araca geçmek için anlamayacak ne var almayın 2ci el arabalar diyorlar artık benzin mazot üretimi azaldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle