İkinci el araç satıcılarına Rekabet Kurulu'ndan ret

Rekabet Kurulu ikinci el araç satışında faaliyet gösteren şirketlerin taahhüt taleplerini reddetti. Kurul kararında, taleplerin soruşturmaya konu rekabet endişelerini giderebilecek nitelikte olmadığını gerekçe gösterdi.

İkinci el araç satıcılarına Rekabet Kurulu'ndan ret
İkinci el araç satıcılarına Rekabet Kurulu'ndan ret
GİRİŞ 30.09.2022 09:29 GÜNCELLEME 30.09.2022 09:29

Rekabet Kurulu, ikinci el araç satışında faaliyet gösteren 4 platforma kendi aralarında yaptıkları centilmenlik anlaşmaları ile rekabeti ihlal ettikleri iddiası üzerine soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmada, tüketicilerin internet üzerinden binek ve ticari araçlarla ilgili yaptıkları aramalarda alternatif şirket bulma seçeneklerinin kısıtlanıp kısıtlanmadığı araştırılıyor.

Soruşturma yürütülen bazı şirketler taahhüt verme yönünde talepte bulundu. Rekabet Kurulu, taleplerin soruşturmaya konu rekabet endişelerini giderebilecek nitelikte olmadığına karar verdi.

İlgili anlaşmaların açık ve ağır ihlal olarak değerlendirilebilecek nitelikte olması gerekçesiyle talepleri reddetti. Rekabet soruşturması normal seyrinde devam edecek.

KAYNAK: TRT HABER
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.