Yerli otomobil Togg'da önemli gelişme

Türkiye'nin otomobili Togg'dan şarj cihazlarıyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

GİRİŞ 11.10.2022 10:43 GÜNCELLEME 11.10.2022 13:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Togg yollara çıkmak için gün sayarken şarj cihazlarının yerleşimleri de son sürat devam ediyor. Kısa sürede büyük başarılara imza atan Togg'u ve diğer tüm elektrikli otomobilleri şarj edecek olan TruGo şarj cihazlarından 6 tanesinin daha kurulumu tamamlandı.

İstanbul-Ankara arasındaki HighWay Dinlenme Tesisleri'ne kurulan 4 tane 180 kW, 2 tanesi de 300 kW üzeri toplam 6 şarj cihazı yakında hizmete alınacak.

Togg'dan yapılan açıklamada, ''Dördü 180 kW, ikisi 300 kW üzeri, toplam 6 adet şarj cihazımızı, İstanbul ve Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası olan Bolu HighWay Dinlenme Tesisi’ne kurduk. Tüm elektrikli araç kullanıcıları bu cihazları pek yakında kullanabilecek.'' denildi.

25 DAKİKADA DOLDURUYOR

600’ün üzerinde lokasyonda 1000 yüksek performanslı şarj cihazı (DC) ile hizmet verecek TruGo'nun şarj cihazları, ortalama bir bataryayı 25 dakika içinde yüzde 80 doluluk oranına çıkarabiliyor.

Her bir cihaz üzerinde iki soket yer aldığı için 2000 soketle hizmet verecek olan TruGo'nun, trafiğin yoğun olduğu noktalarda da istasyon sayısını artıracağı kaydedildi.

TruGo’nun 180 kW gücündeki şarj cihazlarını, Togg kurucu ortaklarından Vestel TruGo'ya özel olarak Türkiye’de üretiyor.

KAYNAK: HABER7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    HiPhi X gibi Fütüristik bir model çıkmazsa yurtdışında kimse yüzüne bakmaz
    Cevapla
  • zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Benzin gaz doldurur gibi elektrikle şarş olmaz...Yoksa kısa sürede akü pert olur... Elektrikli araç sayısı arttıkca Elektrik problemi başlayacak...Şu an Elektrik %70-80 suspanse ediliyor... Devlet bunu sürdüremez... Zenginin yakıtını millete yüklemiş olur..Gerçek çevreciler, önce Lüks tüketim, çok yakıt yakan araçların üretimi durdurulmalıdır..Param var binerim deyip kimsenin evreni kirletme hakkı olamaz..Ülkemiz için yerli araç çok geç kaldı...
    Cevapla
  • odp 1 yıl önce Şikayet Et
    Yağmur var, kar var, çamur var, kavurucu güneş var. Bunların üstüne, aracı da kapatacak şekilde güneşlik yapılamıyor mu? Yani elektriği böyle, silecek suyu doldurur yada araba tekerine hava basar gibi açıkta mı şarjlayacağız? Sen milyonluk araç al, kaldırım kenarına açığa mahkum ol
    Cevapla
  • Tepkili 1 yıl önce Şikayet Et
    Tesla bile boyle cahil kardes.
    Cevapla
  • Bilmez 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin her yerine akü değiştirme istasyonlarını kurun zamanı olan jarj yapar olmayanda 5 dakika içersinde aküyü değiştirir.
    Cevapla
  • vahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Akünün ömür sıkıntısı,tip farkı gibi nedenlerden dolayı bu sistem işlemeyeceğinden vaz geçildi.
    Cevapla
  • Bilmez 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin her yerine otoban istasyonlarına güneş panellerini yaparak insanlar bedava jarj yapısını sağlayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle