TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım! 120 yıllık hayal için geri sayım

29 Ekim'de Türkiye'nin 120 yıllık hayali olan yerli otomobil Togg'un Bursa Gemlik'teki fabrikasının açılışı için geri sayım başladı.

GİRİŞ 19.10.2022 07:26 GÜNCELLEME 19.10.2022 12:54
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yerli otomobil Togg'un sosyal medya hesabından, 7/24 yayınlanan fabrikanın inşasına ilişkin görüntülerin milyonlarca kişinin izlediğini bildiren bir paylaşım yapıldı.

Yerli otomobil Togg'un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, '29 Ekim'de yeniden görüşmek üzere' notunu paylaşılarak, "Bir fabrikadan fazlasını inşa etmeye başladığımız günden bu yana heyecanlı 7/24 yayınımızı izleyen 76 farklı ülkeden 2.5 milyondan fazla izleyicimize teşekkür ediyoruz." dedi.

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş: Oyunun kuralları tamamen değişiyorTOGG CEO'su Gürcan Karakaş: Oyunun kuralları tamamen değişiyor

TOGG FİYATI NE KADAR OLACAK?
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, Togg'un fiyatı ile ilgili emsalleriyle aynı olacak mesajını verdi.

Bakan Varank, önceki gün yaptığı açıklamada "Fiyatla ilgili sorular bize çok soruldu. Başından beri de aynı şeyi söylüyoruz. Biliyorsunuz bu bir özel sektör yatırımı. Burada şirketin bir fiyat politikası var. Başından beri şunu söylüyorlar. 'Biz piyasaya C sınıfı SUV bir araçla çıkacağız. Dolayısıyla aynı segmentteki yani C sınıfı SUV segmentindeki içten yanmalı, benzinli dizel araçlar hangi fiyattan satılıyorsa biz o fiyat marjından piyasaya gidip rekabetçi olacağız'. Başından beri söyledikleri bu. Bu manada da fiyatını merak edenler listeleri alırsınız elinize."

"Şu anda piyasada C sınıfı SUV araçlar hangi fiyatlardan satılıyor? Bakarsınız aklınızda bir fikir oluşur. 'Demek ki Togg da bu fiyatlardan piyasaya çıkacakmış diyebilirsiniz. Yoksa şundan satılacak, bundan satılacak diye hiçbir zaman bizim bir açıklamamız olmadı. Başından beri piyasaya çıktığımda C sınıfı SUV segment araçlarla aynı marjda satılma hedefi var. Şirket bu minval üzere de çalışmalarına devam ediyor" ifadelerini kullandı.

'FABRİKA 29 EKİM'DE AÇIKLACAK'
Bakan Varank, "Geçen hafta bir pastaneye gittim. Hanım bir sipariş vermişti. 'Bunu git al, gel' dedi. Gittim pastaneye. Üzerimde Togg'un yeleği vardı. Dedim ki 'siparişimiz varmış alabilir miyim'? Hazırladı tezgahtar arkadaş. 'Buyurun' dedi. Sonra üstüme baktı dedi ki; 'ya bu üstünüzdeki bildiğimiz Togg'mu' diye. 'Evet' dedim bildiğimiz Togg, Türkiye'nin otomobili. Anlattık fabrika 29 Ekim'de açılacak. Daha sonra Mart'ta satışlar bekleniyor diye. Dedi ki 'ya ne kadar gurur verici. Böyle bir projede çalışıyorsunuz'. Tabi beni tanımadı."

"Türkiye'nin Otomobilini tanıyor ama Sanayi ve Teknoloji Bakanı'nı tanımıyor. Demek ki bu proje gerçekten 7'den 70'e herkeste büyük heyecan uyandıran bir proje. Şu anda Türkiye'de daha araç piyasaya çıkmadan en bilinen markalardan bir tanesi Togg. Bu manada da ne kadar değerli bir şey olduğunun örneğini size vermiş oldum." şeklinde konuştu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 78
  • Hac omer bogazkesen 1 yıl önce Şikayet Et
    Emegi gecenlerden yapanlardan allah razı olsun benim hic arabam olmadi ama isaallah toog nasip olur
    Cevapla
  • Nsmbgr 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence emsallerinden daha ucuz olmalı. Emsalini daha yüksek vergi ile satıyorsun. Bunun en az yüzde 20 daha ucuz olması lazım. Üstelik emsali defalarca denenmiş. Bunun daha neleri çıkacak bilinmiyor. Tabii ki ülkemin arabasını almak isterim ama daha uygun olmalı.
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Tesla öyle mi yaptı acaba? Kardeş togg un emsali Jaguar i-pace veya tamamen elektrikli o segmentteki araçlara göre zaten yüzde 20den fazla indirimli satılacak demektir dediklerine göre. çünkü elektrikli muadilleri benzinli veya dizel muadillere göre yaklaşık o kadar daha pahalı. Kıyaslamayı mantıklı ve insaflı yapmak lazım
    Cevapla
  • Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç heveslenmeyin araplar biner biz bakarız.Bir arkadaş 100.000 TL bandında olur yazmış o paraya Fiat punto alamıyorsun ne togg u
    Cevapla
  • selim 1 yıl önce Şikayet Et
    VW Tiguan vb . muadillere Araplar mı biniyor zırvalamayın ya. Araba alacak paran yoksa metroya bin ama ülkenin kendi marka ve teknolojisiyle araba üretmesinden de insan olan gurur ve onur duyar azıcık bir hamiyeti varsa
    Cevapla
  • Yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Alamayacak olsam da sanki yarın binecekmişim gibi gururla bekliyorum milli aracımızı .
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    vatana millete hayırlı olsun İnşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle