İkincil el otomobil fiyatları sil baştan değişiyor! Renault harekete geçti

Renault gelecek yıldan itibaren ikinci el araçları fabrikasında yenileyerek pazara sunacak. Yenilenen araçlarla ilgili bilgi veren Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın otomobillerde hangi işlemlerin yapılacağı ve yenilenen araçların fiyatlarının ne olacağına dair ipuçları verdi. İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel ise "Türkiye şartlarında 2. el araç piyasası adına dengeleri değiştirmeyeceği kanaatindeyiz." dedi.

GİRİŞ 25.10.2022 08:38 GÜNCELLEME 25.10.2022 08:38
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yenilenmiş 2.el otomobil projesini değerlendiren Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın "Türkiye'deki ikinci el otomobil piyasasının yıllardır peşinde koştuğu güven sorununu bir nebze olsun hafifletecektir. Yenilenmiş ikinci el otomobilden kasıt, Türkiye'de üretim yapan markaların kendi fabrikalarında belli bir yaşa kadar olan ikinci el araçları yenileme prosesine sokacaklar. Bu şekilde kendi satış bayisi veya yetkili satıcılardan bu araçları satacaklar. Bu belirttiğim gibi ilk önce güven sorununu çözecek, çünkü arkasında artık bir marka olacak." dedi.

İkinci el otomobillerde yenileme işleminin 6 hatta 10 yaşa kadar olabileceği söyleyen Yalçın  "Bu araçların kaporta, motor aksamı ve diğer aksamlarda yenilenme gerçekleştirilecek. Bu süreçten sonra vatandaşlar gönül rahatlığıyla araçları alabilecekler. 

Bu durum ikinci el araç piyasasına da önemli bir hareket getirecek. Yıllardır beklediğimiz ikinci el otomobil piyasasının regüle olması konusunda önemli bir adım olacak. Türkiye'de ikinci el araç parkı yaklaşık olarak 9 milyon adet civarında. Bu araçların yaklaşık yüzde 40'ının bundan faydalanacağını düşünüyoruz. 3 milyon araç yenilenmeden faydalanabilir. Burada diğer bir önemli konu diğer üreticilerde bu işe girecek mi? Bu işin tüme yayılması için bu gerekli." ifadelerini kullandı. 

HER MARKA ARAÇ YENİLENEBİLECEK

Yenilenmiş ikinci el otomobillerde garanti verileceği belirten Yalçın " Ayrıca illa markanın kendi aracı olması gerekmiyor, diğer marka araçları da fabrikalar yenileme prosesine sokabiliyorlar. Ayrıca yan saniyeye de büyük katkısı olacaktır.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARI REGÜLE OLACAK

Fiyatların regüle olacağını da düşünüyorum. Dövizdeki durum stabil durumda. Sıfır km araç fiyatları hep yüksek ama  son bir ayda sıfır araç fiyatları ortalamada 1,12 artmış. Bu büyük oranda bir artış değil.  İkinci el araç fiyatları da sıfır fiyatlarından etkilendiği için şuan böyle bir durum söz konusu." dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 10
  • otokolik 1 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatların düşmediğini aksine arttığını hepbirlikte göreceğiz,sanayide 1000 tl.ye yapılan bakıma 5000 tl isteyebilen zihniyetin 2. elde ucuzluk getirmesi beklenemez.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    300 lük araba 350 olacak yani orijinal firma bakımlı diye
    Cevapla
  • ÂSIM NESLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizler de işini bilene ve sağlam yapanı tercih edeceğiz. Hangi konu olursa olsun Dürüst insanların yanında olmalıyız.
    Cevapla
  • Başgan 1 yıl önce Şikayet Et
    dürüst usta her zaman ekmek yer. güven meselesi. kurumsal bir yere güven oluyor. usta tanıdık değilse vay halimize
    Cevapla
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir fikir sanayiye gidiyorsun şarj dinamo kömürü bittiği için motor inecek diyen ustaya rastladım bizzat yaşadım 35 tl verip işi çözdüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle