İkinci elde yerli otomobil Togg hareketliliği!

Başkan Erdoğan'ın yerli otomobil Togg'un ön satışı için Şubat ayını işaret etmesinin ardından ikinci el otomobil sitelerinde 'Togg alacağım için satılık' başlığıyla ilanlar açılmaya başlandı.

GİRİŞ 31.10.2022 08:55 GÜNCELLEME 31.10.2022 09:45
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Yerli otomobil Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü düzenlenen resmi törenle açıldı. Etkinlikte ilk elektrikli otomobili olan C-SUV modeli de seri üretim bandından indi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otomobilin ön satışı şubat ayında başlayacağını ve fiyatının da bu tarihte belli olmasının beklendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün seri üretim bandından çıkan araçların test ve sertifikasyon süreçleri başlıyor. Avrupa yollarının da tozunu attıracağı için yeterlilik sertifikasına sahip olacak. 2023'ün ilk çeyreğinin sonunda yollarımızda göreceğiz. Yeni nesil bir girişim olan Togg aracısız bir şekilde vatandaşlarımızla buluşacak. Satış işini dijital ve fiziksel deneyimi birleştirerek çözmeye karar verdik. Vatandaşlarımız şubatta ön satış siparişlerini verebilecek" dedi.

FİYAT NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Togg'un fiyatıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "Togg'un fiyatına piyasa şartlarında rekabetçiliğini sağlayacak şekilde babayiğitlerle birlikte karar vereceğiz. Mart ayı sonunda piyasaya çıkacak ürünün fiyatını bugünden vermek mümkün değil. Sanıyorum ön satışın başlayacağı şubat ayında Togg'un fiyatı da açıklanacaktır" diye konuştu.

"TOGG ALMAK İÇİN SATILIK"

NTV'de yer alan habere göre, Togg'un tanıtılması ve ayrıntılarının açıklanmasının ardından ikinci el otomobil ilanlarında, Togg alacaklarını ve nakit paraya ihtiyaç duyduklarını ifade eden ilanlar açılmaya başlandı.

İlan başlıklarının bazılarından Togg'un açıklanan renkleri belirtilerek, "Anadolu veya Oltu için satılıktır" ifadeleri kullanılırken, bazılarında "Yerli otomobil almak için satılık" ifadeleri kullanıldı.

Bu ilanların bazıları projeye destek için veya ön siparişe çıktığında parasını hazırda tutarak Togg almak için bekleyenler tarafından koyulsa da bazıları ilanlarını öne çıkarmak için 'Togg' başlığıyla paylaşıyor.

Aracın ön siparişe açılacağı Şubat ayı yaklaştıkça bu ilanların sayısında artış olması bekleniyor.

İLK YIL 17-18 BİN ARAÇ

Yaklaşık 5 ay sürecek güvenlik testlerinin ardından onay belgelerini alacak TOGG için belirlenen üretim tarihi ise Mart 2023.

İlk etapta 17 ila 18 bin adet aracın satışa çıkarılması planlanıyor.

Doğuştan elektrikli modüler platform ile "300+" ve "500+" kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek.

Araçların bataryaları, hızlı şarjla 30 dakikadan kısa sürede yüzde 80 dolabilecek.

0'DAN 100'E 4,8 SANİYE

Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yüksek çarpışma dayanımı ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 41
  • Altaylı Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Togg alacağım diye araç satanların arabasını almayın., Sat arabanı Togg al niye öyle yazıyorsunuz. İmkan olursa Hak Teala nasib ederse biz alırız öncelikle Faize bulaşadan helal yoldan Rabbim nasip eylesin. Togg için verilen düş0k faizli özel kredi vs bunlardan uzak duralım faiz haramdır.
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    2005 -2010 arası ikinci el togg alabilecek birikimim var temiz düşük km li elinde olan varsa irtibat no yazsın.
    Cevapla
  • Metin başak 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım, dönen 4 lastik varken bu elektrikli arabalar niye kendi şarjını doldurmuyor...
    Cevapla
  • Yasalara Bağlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Termodinamiğin ilk yasasından dolayı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Enerji hatlarını vuran bunların benzine ihtiyacı vardır rafinerileri vurmayalım der mi sizce?
    Cevapla
  • Emekli mühendis 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu da bir taktik. Şu an için araç üretimi 15-17.000 adet/yıl civarında olacağı açıklandı, Türkiye'de yıllık satılan araç sayısı ortalama 1.000.000 (birmilyon) civarında yüzdeye vurduğunuz zaman çok küçük bir yüzdeye denk geliyor, uzun müddet benzinli ve dizel araçlara talim edeceğimizden kuşku yok.
    Cevapla
  • Gurur duyuyoruz 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada hangi ülke 3 yılda araba fabrikası kurup (hemde benzersiz özellikleri olan) 17 18 bin rakamlarda üretim yapmış bu zamana kadar? Biraz milliyetçi olakaım lütfen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle